USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 6 4 6 0 (+1160)
USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90

На Балі планують скасувати спрощений візовий режим для українців і росіян

Місцеві мешканці скаржаться на негідну поведінку українців і росіян
Балі
Джерело: скріншот

Влада Балі планує скасувати процедуру спрощеного отримання віз для українців та росіян. З відповідною ініціативою губернатор країни Ваян Костер звернувся до Міністерства закордонних справ і Міністерства юстиції і прав людини Індонезії, повідомляє The Jakarta Post.

У випадку підтримання цієї ініціативи українці та росіяни отримуватимуть візи за стандартною процедурою.

Чому виникло це питання

Губернатор заявив, що виступив з такою пропозицією після отримання повідомлень і скарг на туристів з цих двох країн, які зловживають своїми туристичними візами, щоб знайти роботу на Балі.

"Я написав листа в міністерства з проханням скасувати візові пільги для росіян і українців. Чому саме ці дві країни? Наразі вони перебувають у стані війни, тому вони приїжджають на Балі не лише як туристи, але й для того, щоб працювати", – заявив Костер.

При цьому додав, що через величезну кількість українців і росіян на Балі кількість злочинів та негідної поведінки за їх участі зросла в рази. Тож імміграційна служба острова повідомила про депортацію 31 туриста з України та Росії.

Зазначимо, що в Індонезії іноземним туристам заборонена трудова діяльність і створення бізнесу. Крім того, місцеві ЗМІ повідомляють, що російські та українські туристи дуже часто порушують правила дорожнього руху, а потім грубо поводяться з поліцейськими.

Що зараз потрібно українцям для відвідування Балі

На сьогоднішній день українці зі звичайним чи біометричним закордонним паспортом для в'їзду в Індонезію можуть оформити візу на 30 днів прямо в аеропорті. Пізніше термін перебування можна продовжити ще на 30 днів.

Які документи потрібні:

– закордонний паспорт України біометричний чи звичайний, що дійсний більше ніж 6 місяців на дату в’їзду;

– зворотній квиток чи квиток з Індонезії до іншої країни;

– заброньоване житло хоча б на перші дні перебування;

медична страховка, що покриває COVID-19.

До речі, Індонезія не надає допомогу українцям, які намагаються в'їхати в країну як біженці.

Тим часом влада Іспанії продовжує видавати посвідки на проживання росіянам у рамках національної програми "Золота віза", незважаючи на те, що країна призупинила прийом таких заявок для громадян РФ.

Читайте також:
В Україні запрацював е-кабінет постраждалого та контактний центр для військових і правоохоронців В Україні запрацював е-кабінет постраждалого та контактний центр для військових і правоохоронців
Кабмін підтримав проєкт указу Зеленського про створення Сил безпілотних систем в ЗСУ Кабмін підтримав проєкт указу Зеленського про створення Сил безпілотних систем в ЗСУ
Вірменія може заборонити трансляцію російських каналів, – Пашинян Вірменія може заборонити трансляцію російських каналів, – Пашинян
Росія запустила по Україні близько 50 північнокорейських балістичних ракет: Майже половина з них вибухнула в повітрі Росія запустила по Україні близько 50 північнокорейських балістичних ракет: Майже половина з них вибухнула в повітрі