USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Міжнародна федерація шахів тимчасово позбавила Росію членства

Російським і білоруським шахістам дозволено виступати на турнірах в "нейтральному" статусі
шахи
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Російських шахістів і їхню федерацію на два роки позбавили членства у Міжнародній федерації шахів (ФІДЕ). Про це йдеться на сайті ФІДЕ.

Усунення Федерації шахів Росії означає, що організація не має права брати участі в заходах, які організовує ФІДЕ. Водночас санкції не стосуються гравців, тренерів, арбітрів і клубів, які представляють Федерацію шахів Росії.

Проте санкції проти Федерації шахів Росії можуть набути умовного характеру, якщо впродовж наступних двох місяців організація повністю змінить своє керівництво та припинить діяльність на окупованих територіях України – в Криму, Донецькій, Луганській і Херсонській областях.

Зазначається, що Федерація шахів Росії мала контакти з особами, які перебувають під санкціями, організовувала шахові турніри на окупованих територіях України, а також не дотримувалася політичного нейтралітету.

Загалом російським і білоруським шахістам дозволено виступати на турнірах під егідою ФІДЕ в "нейтральному" статусі. Під повне усунення від змагань потрапив тільки запеклий рашист Сергій Карякін, який активно підтримує повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Відносини між українськими та російськими спортсменами

Нагадаємо, що Національний олімпійський комітет України та Міністерство молоді та спорту оприлюднили рекомендації для українських атлетів щодо можливих контактів із росіянами та білорусами під час Олімпійських ігор-2024 у Парижі. 

Насамперед Національний олімпійський комітет рекомендує спортсменам з України утриматися від прямих контактів із представниками країн-агресорів, які можуть спричинити провокаційні дії.

У разі спроб провокаційних дій з боку росіян чи білорусів, українців просять доповідати про це вищим за посадою особам та керівництву офіційної делегації.

Читайте також:
Китай з Росією розробляють безпілотник схожий на Shahed Китай з Росією розробляють безпілотник схожий на Shahed
Росія продовжує скидати авіабомби на своїй території: Найбільше потерпає Бєлгородська область Росія продовжує скидати авіабомби на своїй території: Найбільше потерпає Бєлгородська область
Через російські удари Україна втратила 80% ТЕС і 40% ГЕС, – МВФ Через російські удари Україна втратила 80% ТЕС і 40% ГЕС, – МВФ
Patriot не можуть збивати російські КАБи: Зеленський розповів, як боротися з авіабомбами ворога Patriot не можуть збивати російські КАБи: Зеленський розповів, як боротися з авіабомбами ворога