USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Місія МВФ прибула в Україну

Будуть говорити про програму розширеного фінансування
МВФ

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Команда Міжнародного валютного фонду на чолі з заступником директора Європейського департаменту МВФ Умою Рамакрішнан прибули в Україну. Про це заявив постійний представник фонду в Україні Ваграм Степанян, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, сьогодні, 1 жовтня, члени місії зустрінуться з представниками влади України та іншими ключовими партнерами.

"Діалог високого рівня фокусуватиметься на перспективних заходах і викликах у контексті програми розширеного фінансування (EFF), яку реалізує Україна за підтримки МВФ", – зазначив Степанян.

Про EFF

Нагадаємо, місія МВФ з 25 вересня розпочала роботу у Варшаві для підготовки другого перегляду програми розширеного фінансування EFF. У разі її успіху Україна розраховує на отримання третього траншу кредиту розміром близько 900 млн доларів до кінця року.

У липні Міжнародний валютний фонд оприлюднив оновлений Меморандум після першого перегляду програми розширеного фінансування України EFF, додавши чотири структурні маяки.

Так, до кінця вересня 2023-го Україна мала відновити статті Бюджетного кодексу про середньострокове бюджетне планування для підготовки бюджету на 2024 рік.

Крім цього, у Фонді очікують, що до кінця вересня Україна розробить "концептуальну записку" щодо програми "5–7–9" з пропозиціями щодо орієнтації на малі та середні підприємства "шляхом поетапного виключення з програми великих компаній, посилення моніторингу та підтримання належних гарантій".

Ще один структурний маяк – до кінця жовтня Мінфін разом із податковою та митницею мають підготувати плани дій, включаючи короткострокові та середньострокові заходи, які охоплюють ключові сфери реформ. 

Також структурний маяк стосується "Оператора ГТС України" – до кінця жовтня 2023 року Україна зобов'язалась обрати та призначити наглядову раду для "Оператора ГТС". При цьому до кінця липня має завершитись передача акцій ОГТСУ безпосередньо Міністерству енергетики та ухвалення нового статуту компанії.

Крім цього, МВФ включив повторно два маяки, які Україна мала виконати до першого перегляду програми: ухвалити законопроєкт про податкові зміни та адміністрування (законопроєкт №8401), новий дедлайн – кінець липня – та оновити і опублікувати Середньострокову стратегію управління боргом, новий дедлайн – кінець жовтня.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Українським підприємствам бракує спеціалістів – дослідники стверджують, що війна забирає робочу силу Українським підприємствам бракує спеціалістів – дослідники стверджують, що війна забирає робочу силу