USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Міноборони збільшить чисельність особового складу підрозділів розмінування

Наразі в Україні сертифіковано 24 оператори протимінної діяльності, у процесі сертифікації перебуває 48 інших організацій
Розмінування Україна

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Міністерство оборони України прийняло рішення щодо збільшення чисельності особового складу підрозділів розмінування в складі ЗС України та Державної спеціальної служби транспорту до майже 5 тис. осіб. Про це повідомив начальник управління протимінної діяльності – заступник начальника Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Міністерства оборони України полковник Олег Шуварський на брифінгу у Military Media Center.

"Станом на сьогодні у складі ЗС України сформовано п'ять батальйонів розмінування та у ДССТ сформовано п'ять батальйонів розмінування та три окремі роти, які сплановані до виконання завдань із розмінування деокупованих територій як урядові оператори протимінної діяльності", – зазначив Шуварський.

Він додав, що площа деокупованих територій, на яких сьогодні можливе виконання заходів гуманітарного розмінування, оцінюється в 45 тис. квадратних кілометрів. З початку широкомасштабного вторгнення в Україні вже розміновано понад 2,6 тис. квадратних кілометрів територій.

Від вибухонебезпечних предметів очищено також:

  • 68,4 кв. км акваторій/водойм,
  • 8463 км автомобільних доріг,
  • 8694 км ліній електропередачі,
  • 3087 км залізничних колій,
  • 650 км трубопроводів.
Новини за темою: ППО, обладнання для розмінування та багато іншого. США виділили Україні новий пакет військової допомоги

Нагадаємо, в Україні обстежили понад 160 тисяч гектарів сільськогосподарських земель із 470 тисяч га, визначених для пріоритетного розмінування. За даними обласних військових адміністрацій, піротехніки обстежили понад 3,5 тисячі гектарів сільгоспземель у чотирьох регіонах України.

Водночас харківські конструктори розробили машину для підготовки ґрунту до розмінування. Механізм вже пройшов відповідну сертифікацію, що дозволяє налагодити його виробництво та використовувати для розмінування територій. У вітчизняного механізму проста конструкція та порівняно невисока вартість виробництва, обслуговування й ремонту. При цьому розробка дозволяє ефективно знешкоджувати протипіхотні та виявляти протитанкові міни. Наразі щомісяця виробники можуть виготовляти дві такі машини.

У вересні Україна отримала від Великої Британії обладнання для специфічного розмінування – знешкодження вибухівки як на транспортних засобах, так і на людях. Йдеться про понад 1500 комплектів обладнання для розмінування та знешкодження боєприпасів як на транспортних засобах, так і на людях.

Раніше ми повідомляли, що Туреччина, Румунія і Болгарія обговорюють створення спільних сил для розмінування Чорного моря. Ця операція стане першим великим спільним зусиллям Північноатлантичного альянсу в Чорному морі. Це відбувається в той час, коли союзники стикаються з усе більш провокаційною поведінкою Росії в регіоні.

Читайте також:
Росіяни можуть отримати тактичні переваги, поки Україна чекає допомогу від США, - ISW Росіяни можуть отримати тактичні переваги, поки Україна чекає допомогу від США, - ISW
Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном
Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild
Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів