USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Міноборони РФ відсторонило командувача Бахмутського напрямку

Раніше Сичовий командував Західною групою ЗС РФ у Харківській області
Андрій Сичовий

Андрій Сичовий

Джерело: відкриті джерела

Інструктор російського підрозділу "Шторм Z" розповів, що Міністерство оборони РФ відсторонило генерал-лейтенанта Андрія Сичового від командування на Бахмутському напрямку. Причина – його погана робота. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) від 2 жовтня.

Повідомляється, що командувача зняли з позицій через проведення непідготовлених контратак без достатньої підтримки в районі нещодавно звільнених Кліщіївки та Андріївки в Донецькій області.

"Нинішня офіційна посада Сичового в російській армії невідома", – наголосили в ISW.

Раніше російський генерал командував Західною групою ЗС РФ у Харківській області. Він був звільнений з посади у 2022 році.

"І це є першою поміченою заявою про те, що Сичовий брав участь у військових діях в Україні з вересня 2022 року", – зазначили американські аналітики.

У серпні російське ЗМІ повідомляло, що командувач відмовляється від коментарів журналістам. У медіа припускали, що він зберіг офіційну посаду, але не хоче її розкривати.

Нагадаємо, про те, що Андрій Сичовий командував російським угрупуванням "Захід", стало відомо у липні минулого року. У лютому 2022-го проти нього ввів персональні санкції Євросоюз.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону