USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Міноборони РФ відсторонило командувача Бахмутського напрямку

Раніше Сичовий командував Західною групою ЗС РФ у Харківській області
Андрій Сичовий

Андрій Сичовий

Джерело: відкриті джерела

Інструктор російського підрозділу "Шторм Z" розповів, що Міністерство оборони РФ відсторонило генерал-лейтенанта Андрія Сичового від командування на Бахмутському напрямку. Причина – його погана робота. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) від 2 жовтня.

Повідомляється, що командувача зняли з позицій через проведення непідготовлених контратак без достатньої підтримки в районі нещодавно звільнених Кліщіївки та Андріївки в Донецькій області.

"Нинішня офіційна посада Сичового в російській армії невідома", – наголосили в ISW.

Раніше російський генерал командував Західною групою ЗС РФ у Харківській області. Він був звільнений з посади у 2022 році.

"І це є першою поміченою заявою про те, що Сичовий брав участь у військових діях в Україні з вересня 2022 року", – зазначили американські аналітики.

У серпні російське ЗМІ повідомляло, що командувач відмовляється від коментарів журналістам. У медіа припускали, що він зберіг офіційну посаду, але не хоче її розкривати.

Нагадаємо, про те, що Андрій Сичовий командував російським угрупуванням "Захід", стало відомо у липні минулого року. У лютому 2022-го проти нього ввів персональні санкції Євросоюз.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням