USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Міноборони прагне, щоб 100% забезпечення ЗСУ було українського виробництва

Відомство ініціювало зустріч із представниками українського бізнесу, які постачають ці товари для армії
ЗСУ форма
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Міністерство оборони працює над тим, щоб бронежилети, каски, тактичне спорядження, одяг і їжа для ЗСУ були українського виробництва, водночас головний критерій – це якість і конкурентна ціна, заявив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков. Про це інформує Міноборони України.

Зазначається, що відомство ініціювало зустріч із представниками українського бізнесу, які постачають ці товари для армії.

"Підприємці кажуть, що готові повністю забезпечувати тилові потреби ЗСУ якісними товарами. Зокрема на зустрічі обговорили, як зробити співпрацю бізнесу з державою передбачуваною, щоб бізнес міг планувати витрати під замовлення МОУ", – йдеться в повідомленні.

У відомстві нагадали, що у 2024 році забезпеченням ЗСУ одягом, їжею, паливно-мастильними матеріалами, бронежилетами, касками і тактичним спорядженням опікуватиметься Агенція закупівель у сфері оборони – нове підприємство Міноборони.

Наразі Агенція закупівель у сфері оборони готується до перших закупівель за напрямом харчування.

Раніше повідомлялося, що Міністерство оборони України підготувало проєкт постанови Кабінету міністрів, яким підтверджує право українських виробників на прибуток у ціні на продукцію військового призначення за весь період дії воєнного стану. 

До речі, нещодавно в підрозділах Збройних сил України всі необхідні випробування пройшла жіноча білизна, тож Міністерство оборони поставило її на забезпечення для військовослужбовиць. 

Читайте також:
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову