USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Meta створить команду для протидії дезінформації та зловживанню ШІ на виборах до Європарламенту

Таке рішення ухвалили через побоювання, що нова технологія може бути використана для зриву виборів
Meta
Джерело: відкриті джерела

Компанія Meta створить команду для боротьби з дезінформацією та зловживанням генеративним штучним інтелектом (ШІ) напередодні виборів до Європейського парламенту через занепокоєння щодо контенту, створеного ШІ. Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що швидке зростання генеративного ШІ, який може створювати текст, зображення та відео за секунди у відповідь на підказки, викликало побоювання, що нова технологія може бути використана для зриву виборів у всьому світі цього року.

"З наближенням виборів ми активуємо Виборчий оперативний центр для виявлення потенційних загроз і введення пом’якшення в режимі реального часу", – заявив голова Meta у справах Європейського Союзу Марко Панчіні.

Він додав, що експерти компанії з розвідки, науки про дані, інженерії, досліджень, операцій, політики контенту та юридичних команд зосередяться на боротьбі з дезінформацією, боротьбі з операціями впливу та протидії ризикам, пов’язаним зі зловживанням генеративним ШІ.

За словами Панчіні, Meta, яка зараз працює з 26 незалежними організаціями з перевірки фактів у всьому ЄС, що охоплюють 22 мови, додасть трьох нових партнерів у Болгарії, Франції та Словаччині.

Раніше ми повідомляли, що країни Євросоюзу досягли угоди щодо першого у світі обов’язкового регулювання штучного інтелекту.

Читайте також:
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Нову Каледонію сколихнули протести проти французького конституційного законопроєкту про місцеві вибори Нову Каледонію сколихнули протести проти французького конституційного законопроєкту про місцеві вибори
Задонать свій час: В Україні діє проєкт BRAMA, який протидіє фейкам та пропаганді. Долучитися пропонують громадськості Задонать свій час: В Україні діє проєкт BRAMA, який протидіє фейкам та пропаганді. Долучитися пропонують громадськості
Зеленський залишиться легітимним президентом після 21 травня, – Мін'юст Зеленський залишиться легітимним президентом після 21 травня, – Мін'юст