USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Майже 3 млн українців з прифронтових зон було евакуйовано за час повномасштабного вторнення

Серед евакуйованих - понад 670 тисяч дітей і понад 102 тисячі людей з інвалідністю
потяг евакуація українці
Один з евакуаційних потягів
Джерело: відкриті джерела

З початку повномасштабної війни - від 24 лютого 2022-го - з зон бойових дій було евакуйовано понад 2,8 мільйона жителів. За це період загинуло 93 рятувальники ДСНС, констатував очільник відомства Андрій Даник в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Наш евакуаційний підрозділ "Фенікс" працює на Донеччині у співпраці з поліцейським підрозділом "Білі янголи" та обласними військовими адміністраціями. За даними обласних військових адміністрацій загалом по всій Україні від початку повномасштабної війни було евакуйовано з небезпечних територій, зокрема й нашими підрозділами, понад 2,8 млн цивільних", - розповів він.

За словами глави ДСНС, серед евакуйованих - понад 670 тисяч дітей і понад 102 тисячі людей з інвалідністю.

Також він повідомив, що за час повномасштабних бойових дій пошкоджено й знищено понад 1700 одиниць пожежної та рятувальної техніки. Водночас відновлювати парк спецтехніки допомагають міжнародні партнери, надаючи приблизно половину.

Додамо, що від початку великої війни евакуаційні поїзди "Укрзалізниці" евакуювали понад 4 млн громадян. З цієї кількості евакуювали 1 млн дітей.

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС