USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

Білоруська опозиціонерка Тихановська закликала "готуватися до будь-якого сценарію" на тлі чуток про хворобу Лукашенка

Лукашенко вперше за 29 років свого правління не з'явився на урочистостях з нагоди Дня прапора, герба та гімну
Тихановська
Світлана Тихановська
Джерело: відкриті джерела

Білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська закликала громадськість та світову спільноту "готуватися до будь-якого сценарію" на тлі чуток про хворобу фактичного лідера Білорусі Олександра Лукашенка. Про це політикиня повідомила в Twitter.

"Про стан здоров’я диктатора Лукашенка ходить багато чуток. Для нас це означає лише одне: ми повинні добре підготуватися до будь-якого сценарію. Повернути Білорусь на шлях до демократії та запобігти втручанню Росії. Нам потрібно, щоб міжнародна спільнота була проактивною та швидкою", написала Тихановська.

Лукашенко важкохворий: Став відомий ймовірний діагноз диктатора

Представник білоруської опозиції Павло Латушко назвав імовірний діагноз самопроголошеного президента країни Олександра Лукашенка. У білоруського диктатора сильна вірусна інфекція, яка спричинила інфекційно-алергічний міокардит. Про це інформує Euroradio.

"За деякими відомостями, які надходять у НАУ, у Лукашенка інфекційно-алергічний міокардит", – заявив Латушко.

Інфекційно-алергічний міокардит – це запальне ураження серцевого м'яза у відповідь на інфекцію. Симптомами цього захворювання є задишка, нездужання, тахікардія (пришвидшене серцебиття), болі в серці, помірні болі в суглобах.

Лукашенко вперше за 29 років не з'явився на урочистостях з нагоди Дня прапора

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вперше за 29 років свого правління не з'явився на урочистостях з нагоди Дня прапора, герба та гімну. Про це повідомляє видання "Наша Ніва".

Замість нього промову виголосив прем'єр-міністр Роман Головченко.

"Промову довірили Роману Головченку, а не Наталі Качановій, Віктору чи Миколі Лукашенкам – це може бути показником того, хто візьме кермо влади у разі скорої відставки Олександра Лукашенка", – пишуть журналісти.

Здоров'я Лукашенко похитнулось?

Журналісти також повідомили, що ввечері 13 травня кортеж Лукашенка дві години перебував у президентській спецлікарні в Ждановичах під Мінськом.

Вірус в оточенні диктатора

Один зі співрозмовників видання повідомив, що в оточенні Лукашенка шириться версія про вірус, який здолав політика разом з його близькими.

"Ще кілька людей з оточення захворіли і впали з ніг. Наскільки я розумію, це щось вірусне", – розповів чиновник, близький до служби протоколу Лукашенка.

На користь цієї версії може свідчити той факт, що 5 травня, вручаючи нагороди представникам репресивного апарату, Лукашенко вже хрипів.

"Якщо це грип, то можуть виникнути ускладнення, якщо його не лікувати належним чином. Ми так думаємо", – додав співрозмовник.

Зазначимо, що пресслужба самопроголошеного президента Білорусі ніяк не прокоментувала зникнення Лукашенка та його хворобливий вигляд.

Не ковід

У російській Держдумі прокоментували стан здоров'я Лукашенка. Як повідомляють росЗМІ, за словами депутата Держдуми Затуліна, у білоруського диктатора – не COVID-19.

"Там нічого такого надприродного немає, це не ковід. Просто людина захворіла", – зазначив він. 

Нагадаємо, ЗМІ писали, що 9 травня під час параду у Москві у Лукашенка помітили перебинтовану руку. Під бинтом нібито був катетер від крапельниці. Після урочистостей диктатор одразу полетів до Мінська. 

І там вперше за 29 років він не виступив з промовою на 9 травня.

Додамо, ми писали, що глава Чечні Рамзан Кадиров, імовірно, хворий. У нього можуть бути серйозні проблеми з нирками.

Журналісти помітили, що очільник Чеченської Республіки за останні кілька місяців сильно погладшав, має дуже опухлий вигляд, а на відео він часто не може розплющити очі.

Читайте також:
В Україні зростає захворюваність на кашлюк В Україні зростає захворюваність на кашлюк
Україна зараз переживає пік захворюваності на грип, ГРВІ та COVID-19, – Ляшко Україна зараз переживає пік захворюваності на грип, ГРВІ та COVID-19, – Ляшко
Через ГРВІ та грип школи Ужгорода йдуть на карантин, а мукачівські школярі переходять на дистанційне навчання Через ГРВІ та грип школи Ужгорода йдуть на карантин, а мукачівські школярі переходять на дистанційне навчання
Грип та ГРВІ. Столичні школи можуть перевести на дистанційну роботу Грип та ГРВІ. Столичні школи можуть перевести на дистанційну роботу