USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Латвія збільшить фінансування для підтримки біженців з України

Якщо не буде заперечень профільної комісії Сейму, то зміни набудуть чинності через п'ять днів
Україна Латвія

Ілюстративне фото

Джерело: AFP

Латвія планує збільшити фінансування органів місцевого самоврядування приблизно на 10 мільйонів євро. Ті, своєю чергою, зможуть збільшити підтримку біженців з України, повідомляє Delfi.

В уряді країни нагадали, що 28 березня 2023 року було видано наказ про надання Міністерству охорони довкілля та регіонального розвитку фінансування в розмірі 21 788 249 євро. Кошти мали покрити видатки органами місцевого самоврядування 2023 року, які надавали підтримку громадянам України. У тому числі це стосувалося надання проживання та харчування українців.

Тож на даний момент уряд Латвії планує збільшити фінансування майже на 10 мільйонів євро - до 32 152 527 євро, щоб і надалі покривати витрати, які несуть органи місцевого самоврядування, підтримуючи українських біженців.

Тож Міністр фінансів поінформує комісію Сейму з бюджету і фінансів про плани щодо збільшення відповідних видатків.

Видання зазначає, що, якщо комісія не висуне заперечень протягом п'яти робочих днів після отримання відповідної інформації, то зміни набудуть чинності.

Нагадаємо, ми писали, що в Ізраїлі біженцям з України через неузгоджені рішення державних установ перестали надавати безплатну медичну допомогу. Також скасували медичну страховку для громадян України віком від 60 років.

Читайте також:
Чехія запустила пілотний проєкт повернення українців додому: Програма розрахована на 430 осіб Чехія запустила пілотний проєкт повернення українців додому: Програма розрахована на 430 осіб
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
Ірландія скорочує виплати біженцям з України Ірландія скорочує виплати біженцям з України
У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені