USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Китай планує потроїти кількість ядерних боєголовок до 2035 року

Експерти вважають, що якщо Пекін досягне мети, то вони можуть відмовитися від політики "не використовувати першими"
ядерні ракети Китаю
Джерело: відкриті джерела

Китай планує потроїти запас ядерних боєголовок до 900 до 2035 року, бо очікує на загострення напруженості у відносинах зі Сполученими Штатами Америки через Тайвань. Про це повідомляє Kyodo News з посиланням на джерела.

"Кількість ядерних боєголовок, якими володіє Китай, ймовірно, зросте до 550 – у 2027 році до 100-річчя заснування збройних сил країни, і до 900 – у 2035 році", – зазначають джерела.

Попередньо відомо, що план розробила Народно-визвольна армія Китаю та вже схвалив лідер країни Сі Цзіньпін, який прагне посилити стримування Пекіна проти Вашингтона.

За даними деяких експертів, якщо Китай досягне мети модернізації своєї армії, то вони можуть відмовитися від політики "не використовувати першими".

Стокгольмський міжнародний інститут дослідження проблем світу оцінив, що Росія має 5977 ядерних боєголовок, США – 5428.

Kyodo News зауважило, що в листопаді 2022 року керівництво китайських збройних сил підтвердило важливість летального потенціалу. Це трапилось після аналізу сильного ядерного стримування Росії, яке запобігло лобовій боротьбі між НАТО та Росією. Хоч Кремль і напав на Україну.

Загострення між Китаєм та США

Голова Командування повітряної мобільності ВПС США генерал Майк Мініхан вважає, що війна між Китаєм і Сполученими Штатами може початися вже через два роки

Генерал вважає, що до потенційного конфлікту залишилося менше часу, ніж вважають інші високопоставлені американські чиновники в оборонному відомстві. Мініхан попередив особовий склад про необхідність прискорити підготовку до потенційного конфлікту, посилаючись на амбіції лідера КНР Сі Цзіньпіна і можливість того, що американці не звернуть на це уваги, поки не стане надто пізно.

28 січня в повітряний простір США над Аляскою увійшла розвідувальна куля Китаю. Військові довгий час не хотіли збивати її – вона знаходилася вище за повітряні коридори, які використовує цивільна авіація, і в повітрі небезпеки не представляла. А от у разі падіння уламків на землю хто-небудь міг постраждати.

Все ж таки в суботу, 4 лютого, дирижабль збили над Атлантикою біля берегів штату Південна Кароліна. Пекін визнав, що це справді його куля. Але в Китаї вказали, що це ніякий не розвідник, а мирний метеорологічний зонд, що відхилився від курсу через погану погоду.

Згодом виявилося, що збита у США повітряна куля є частиною великої програми повітряного спостереження Китаю. На думку Вашингтона, дирижабль використовувався для збору розвідувальної інформації.

Читайте також:
США модернізує літак США модернізує літак "Судного дня"
Байден планує йти на дебати з Трампом Байден планує йти на дебати з Трампом
США виділили найбільший пакет допомоги на 6 млрд доларів США виділили найбільший пакет допомоги на 6 млрд доларів
Цього року в Україну прибудуть F-16 разом із пілотами та обслуговуючим персоналом, – Остін Цього року в Україну прибудуть F-16 разом із пілотами та обслуговуючим персоналом, – Остін