USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Київський метрополітен уклав договір на будівництво станцій на Виноградар

Строк виконання будівельних робіт складає 30 місяців
Сирець
Станція метро "Сирець"
Джерело: відкриті джерела

КП "Київський метрополітен" уклало договір на продовження робіт із будівництва Сирецько-Печерської лінії метрополітену в напрямку житлового масиву Виноградар. Переможцем тендера стало ТОВ "Група компаній "Автострада", зазначили в пресслужбі КМДА.

Закупівлю традиційно провели на електронній платформі публічних закупівель Prozorro. Строк виконання будівельних робіт складає 30 місяців, а їхня вартість становить 13,785 млрд гривень.

Зараз триває оформлення всіх дозвільних документів, що передбачені законодавством, і передавання будівельних майданчиків підрядній організації. А вже тоді розпочнуть безпосередньо будівельні роботи.

"Будівництво метро на Виноградар – важливий міський проєкт. Його реалізація забезпечить житловий масив Виноградар і мешканців Подільського району швидкісним пасажирським транспортом, а також цілодобовими надійними укриттями", – додали в КМДА.

Що передувало?

12 липня стало відомо, що компанія "Автострада" стала переможцем тендера на будівництво метро на Виноградар.

Власник компанії Максим Шкіль зазначав, що роботи планують розпочати до надходження авансу шляхом власних обігових коштів. Однак спочатку мають зробити детальний аналіз стану виконаних робіт, зіставити фактично виконані обсяги і ті, які потрібно виконати відповідно до наявних проєктів, і проведуть необхідні коригування.

Раніше ця компанія не мала досвіду будівництва метро, але планувала вийти на ринок кілька років і, відповідно, готувалася, зокрема має свій проєктний інститут.

Новини за темою: Будівництво метро на Виноградар продовжать: Київметрополітен оголосив тендер майже на 14 млрд гривень

Також повідомлялося, що Київський метрополітен планує добудувати метро на Виноградар максимум через два з половиною роки. Цікаво, що дату відкриття метро на Виноградар переносили вже кілька разів. У червні 2021 року міський голова Києва Віталій Кличко переконував, що до кінця 2021-го поїзди вже поїдуть на Виноградар. Проте на початку вересня "Київметробуд" попросив перенести термін закінчення першої черги будівництва на 2023 рік.

Читайте також:
Інформація виглядає некоректною та маніпулятивною: КМДА відреагувала на скандал із доставкою вагонів Інформація виглядає некоректною та маніпулятивною: КМДА відреагувала на скандал із доставкою вагонів
Київ переплатив 160 млн гривень за доставку вагонів з Польщі Київ переплатив 160 млн гривень за доставку вагонів з Польщі
Київський бізнесмен заробив майже чотири мільйони гривень на відсутніх дронах для військової частини на Закарпатті Київський бізнесмен заробив майже чотири мільйони гривень на відсутніх дронах для військової частини на Закарпатті
Найтеплішим за останні понад 140 років виявився цьогорічний вересень у Києві Найтеплішим за останні понад 140 років виявився цьогорічний вересень у Києві