USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Коли "СВО" пішла зовсім не по плану: Як у Росії готуються оборонятись від наступу України

Дистанція від "Київ за 2-3 дні" до "Ми будуємо оборонні укріплення у Білгородській області" - трохи більше дев'яти місяців. У Росії продовжують стверджувати, що "спецоперація йде за планом". Проте реальність говорить дещо інше
Оборонні споруди в РФ_3
Джерело: відкриті джерела

У Білгородській та Курській областях Росії почали створювати загони територіальної оборони. Там же активно будують оборонні укріплення. Періодично у різних регіонах Росії стаються "хлопки" - то на аеродромах, то поблизу інших стратегічних військових об'єктів. 

Це - реалії десятого місяця "спеціальної військової операції", розпочатої президентом Російської Федерації Володимиром Путіним 24 лютого цього року. 

Що ж відбувається? 

"Буквально з перших днів початку спеціальної військової операції зверталася велика кількість мешканців Білгородської області з необхідністю розпочати підготовку та формування загонів територіальної оборони чи самооборони. Таке рішення ми ухвалили". Так пояснює ситуацію місцевий губернатор В'ячеслав Гладков

"Курська область знову на захисті кордонів держави. Ми не пропустимо ворога та захистимо рідний край. За нами Курська область і вся Росія", - пише губернатор Курської області Роман Старовойт.

Територіальна оборона в Росії

Білгородська область

Тут, згідно із офіційними заявами, набирають добровольців до загонів територіальної оборони. Вступити до лав таких загонів, за словами губернатора, можуть люди, які за віком або станом здоров'я не можуть бути призвані до війська, "але мають бойовий досвід і бажання стати на захист рідного дому".

Тренуватимуть добровольців "досвідчені інструктори, які пройшли велику кількість локальних воєн і мають бойовий досвід". До речі, трохи раніше вже з'являлася інформація, що "доcвідченими інструкторами" цілком можуть виявитись члени терористично-бандитського формування ЧВК "Вагнер". 

Курська область

Тут створюють "народную дружину "Патриот"".

"Добровольці після серйозного відбору та бойової підготовки допомагатимуть військовим охороняти територію регіону. Запрошуємо всіх бажаючих приєднуватися", — написав губернатор області Роман Старовойт. 

Чому у цих областях? 

Тому що вони зараз є регіонами з "середнім рівнем реагування", а в таких регіонах законодавчо передбачене створення територіальної оборони. 

Історія з територіальною обороною в Росії, по суті, розпочалася 19 жовтня, із відповідного указу Володимира Путіна, який поділив російські регіони на кілька груп. 

Крім Курської та Білгородської, до регіонів із "середнім рівнем реагування" відносяться також Брянська, Воронезька, Ростовська області, Краснодарський край, а також анексовані Росією Крим та Севастополь (де зараз посилюють охорону та також говорять про "велику кількість добровольців"). 

Будівництво оборонних споруд

Точніше, укріплень прямо на кордоні, а також далі - у тилу. У Білгородській області вже розповіли про будівництво так званої засічної лінії.

Цю лінію ще називають "зуби дракона" і її завдання сповільнювати або розвертати танки противника.

"Робота велика, робота особливо важлива для забезпечення безпеки всіх мешканців, які проживають на території Білгородської області", - сказав губернатор Гладков.

Ті самі ж "зуби дракона" будуть і в Курській області. А місцевий губернатор у соцмережах хвалиться тим, як вони "продовжують зміцнювати рубежі області".

При цьому, подекуди оборонні споруди встановлюють у декілька рядів. Також на фото можна побачити земляні насипи та глибокі рви. 

Окопи копають і в окупованому Криму. Зокрема, у північній його частині. Нові укріплення, згідно із даними ЗМІ, з'явилися біля контрольно-пропускного пункту "Джанкой" та біля міста Армянськ на Перекопському перешийку.

Читайте також:
Чи справді росіяни планують модернізувати свої безпілотники та замінити ними Чи справді росіяни планують модернізувати свої безпілотники та замінити ними "Орлани"?
Відхід ЗСУ з Вугледара після понад двох років його захисту: Перші подробиці Відхід ЗСУ з Вугледара після понад двох років його захисту: Перші подробиці
Україна застосовує найновіші танки у Курській області, – Forbes Україна застосовує найновіші танки у Курській області, – Forbes
Ізраїль вдарив по центру Бейрута, там є загиблі Ізраїль вдарив по центру Бейрута, там є загиблі