USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Кібератака на кампанії Трампа, Байдена й Гарріс: США звинуватили в спробі зламу Іран

Розвідка зазначає, що метою кібератак та інших дій Тегерана було не тільки посіяти розбрат, а й вплинути на результати виборів у Сполучених Штатах
хакери

Ілюстративне фото

Джерело: Reuters

Розвідка Сполучених Штатів Америки стверджує, що саме Іран стоїть за недавніми спробами зламу комп’ютерів передвиборчих штабів Дональда Трампа та Камали Гарріс, а також чинного президента країни Джо Байдена. Про це пише AP.

У спільній заяві ФБР та інших федеральних агентств наголошують, що Тегеран "прагнув отримати доступ до осіб, які мають прямий стосунок до президентських кампаній обох політичних партій".

І якщо раніше експерти з кібербезпеки з кампанії Дональда Трампа підозрювали Іран у цих хакерських атаках, то тепер американський уряд офіційно поклав відповідальність на цю країну.

Зокрема федеральні чиновники зазначили, що метою кібератак та інших дій Тегерана було не тільки посіяти розбрат, а й вплинути на результати виборів, які країна вважає критично важливими для своїх інтересів у сфері національної безпеки.

"Спостерігаємо дедалі агресивнішу діяльність Ірану в цьому виборчому циклі, зокрема з операціями впливу, спрямованими на американське суспільство, і кібератаками, націленими на президентські кампанії", – йдеться в заяві.

Натомість у представництві Ірану в ООН заперечили ці звинувачення, назвавши їх як "необґрунтовані та позбавлені будь-якої підстави". І заявили, що Тегеран не мав ані мотиву, ані наміру втручатися у вибори в США. Також там закликали Сполучені Штати надати докази і якщо вони це зроблять, то "ми відповімо належним чином".

Нагадаємо, про те що Дональд Трамп, Камала Гарріс, а також Джо Байден стали жертвами іранської фішингової кампанії, стало відомо 15 серпня. У звіті Google зазначалося, що Тегеран загалом у межах тривалої фішингової кампанії атакував близько десятка людей, пов'язаних з цими політиками.

В першу чергу хакерів цікавили їхні особисті облікові записи. Тоді припускалося, що до атаки причетна APT42 – іранська урядова хакерська група, також відома як Charming Kitten і Mint Sandstorm.

Читайте також:
Новий замах на Трампа: Що відомо про стрілянину біля гольф-клубу, де перебував колишній президент США Новий замах на Трампа: Що відомо про стрілянину біля гольф-клубу, де перебував колишній президент США
Трамп заявив, що врегулює війну в Україні за допомогою сили і мудрості Трамп заявив, що врегулює війну в Україні за допомогою сили і мудрості
Зеленський розповів, про що говорив з Трампом два місяці тому Зеленський розповів, про що говорив з Трампом два місяці тому
Чим небезпечні балістичні ракети, які Іран передав Росії, – британська розвідка Чим небезпечні балістичні ракети, які Іран передав Росії, – британська розвідка