USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Хлопців і дівчат не розподілятимуть на предметі "Захист України": Нардепи підтримали законопроєкт

"За" проголосував 291 парламентар
захист вітчизни
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №11092 "Про удосконалення системи початкової загальновійськової підготовки". "За" проголосував 291 парламентар. Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

Документом пропонують скасувати розподіл у навчанні для хлопців і дівчат на предметі "Захист України". Тобто він дасть змогу дівчатам і хлопцям нарівні навчатися поводження зі зброєю та тактичної медицини.

У пояснювальній записці зазначається, що законопроєкт допоможе формувати відповідальних громадян України, які знатимуть, як забезпечити свою безпеку і безпеку інших, та матимуть "високий рівень оборонної свідомості".

На викладання предмета "Захист України" витратять 1,74 млрд гривень

Минулого року Кабінет міністрів підтримав пропозицію МОН щодо перерозподілу 1,74 млрд гривень, які спрямують на закупівлю засобів навчання та комп’ютерного обладнання для навчальних кабінетів предмета "Захист України".

100 мільйонів з цих коштів планується спрямувати на професійний розвиток учителів предмета "Захист України" і 1,64 млрд гривень – на закупівлю обладнання.

Зокрема, за виділені кошти будуть закуплені аптечки, тренажери для серцево-легеневої реанімації та зупинки кровотечі, навчальні тири й макети. Також до переліку необхідного обладнання включено навчальні дрони й оснащення до них та навчальні набори для роботи з електронікою, зв'язком і 3D-друком.

У Міністерстві освіти і науки вважають, що таке рішення допоможе зробити уроки більш практико орієнтованими й забезпечити ефективне навчання відповідно до оновленої навчальної програми.

Які ще освітні закони сьогодні ухвалила Рада?

Верховна Рада дозволила студентам-контрактникам завершити чотирирічну бакалаврську програму за три роки або поєднати навчання з роботою і завершити навчання за шість-вісім років. 

Єдиною вимогою є контрактна форма навчання.

Також документ дозволяє змінити спеціальність після першого чи другого курсу.

Читайте також:
Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги
Повнолітні чоловіки з 18 травня мають оновити дані в ТЦК: Кому йти до військкомату не потрібно? Повнолітні чоловіки з 18 травня мають оновити дані в ТЦК: Кому йти до військкомату не потрібно?
Темпи російської мобілізації могли зрости до 40 тисяч військових на місяць, незважаючи на втрати Темпи російської мобілізації могли зрости до 40 тисяч військових на місяць, незважаючи на втрати
Росія готує на травень Росія готує на травень "тришаровий" план дестабілізації ситуації в Україні, – ГУР