USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Харчові гіганти PepsiCo і Mars внесено до списку спонсорів війни від НАЗК

Компанії продовжують працювати в Росії, сплачуючи значні податки до її бюджету, тим самим підтримують економіку країни-агресорки
PepsiCo
Джерело: відкриті джерела

Харчові гіганти PepsiCo і Mars внесено до списку спонсорів війни від Національного агентства із запобігання корупції. Про це інформує пресслужба НАЗК.

"Не дивлячись на заяви про скорочення свого бізнесу, припинення рекламної діяльності та виробництві своєї продукції, вони (компанії PepsiCo і Mars, – ред.) продовжують працювати в Росії, сплачуючи значні податки до її бюджету, тим самим підтримують економіку країни-агресорки", – йдеться в повідомленні.

Як відомо, PepsiCo виробляє прохолодні напої, соки, чіпси, закуски, молочні продукти та інші продукти харчування під основними марками Chester's, Chipsy, Lay's, Mirinda, Pasta Roni, Pepsi, Propel, Sandora, 7up, Simba, Snack a Jacks, Sonric's, Tropicana, "Агуша", "Чудо", "Слов'яночка", "Садочок", "Сандорик", "Машенька" і т. д.

PepsiCo збільшила свої доходи в Росії в перший рік повномасштабного вторгнення. Так, виручка ТОВ "ПЕПСИКО ХОЛДИНГС" за 2022 рік зросла до $2,59 млрд (або 176,5 млрд руб.), зокрема, чистий прибуток зріс на 333% до $525 млн порівняно з 2021 роком. Податки до бюджету Росії було сплачено на понад $115 млн (або 8,29 млрд рублів).

У березні 2022 року компанія заявила про припинення рекламної діяльності та виробництва напоїв у Росії. Однак у серпні 2022 року виробництво напоїв 7Up і Mirinda під брендами Evervess і Frustyle відновилося. У березні 2023 року відновилося виробництво напою Pepsi під брендами Evervess (вищий ціновий сегмент) і "Любимый" (нижчий ціновий сегмент). Крім того, PepsiCo запустила в країні новий бренд лимонаду під назвою "Российский подарок".

Що стосується другої компанії, Mars, то вона також виробляє харчові продукти, зокрема, шоколадні батончики, корми для тварин, жувальні гумки, напої, їжу швидкого приготування, консервовані соуси. Основні торгові марки – Mars, Snickers, Milky Way, Twix, Bounty, M&M, Whiskas, Pedigree, Uncle Ben's. Також корпорації належить серія марок Wrigley.

Попри обіцянки компанії скоротити бізнес у РФ, фабрики продовжують працювати в країні-агресорці зі збільшенням доходів у 2022 році порівняно з 2021-м. Виручка ТОВ "Марс" за 2022 рік зросла до $2,45 млрд (або 176,5 млрд руб.), чистий прибуток зріс на 59% до $377 млн (або 27,2 млрд руб.), податків сплачено до бюджету РФ більш ніж $93 млн (або 6,76 млрд рублів).

Нагадаємо, раніше Національне агентство з питань запобігання корупції внесло до переліку міжнародних спонсорів війни тютюнові компанії Philip Morris International та Japan Tobacco International.

Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму