USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Хакери отримали доступ до 632 тис. електронних адрес міністерств юстиції та оборони США

До атаки, ймовірно, причетна російська хакерська банда під назвою Clop або Cl0p
хакери

Ілюстративне фото

Джерело: Reuters

Хакерська група Clop із РФ отримала доступ до адрес електронної пошти близько 632 000 федеральних службовців США в міністерствах оборони та юстиції. Це сталося ще минулого літа. Про це заявило Управління кадрів Сполучених Штатів, передає Bloomberg.

У звіті наводяться подробиці кібератаки, під час якої хакери скористалися недоліками популярного інструменту для передачі файлів MOVEit.

Федеральні офіцери з кібербезпеки раніше підтвердили, що урядові установи були скомпрометовані внаслідок атаки, але надали мало інформації про масштаби атаки і не назвали постраждалі відомства.

"Постраждалі співробітники перебували в Міністерстві юстиції та різних підрозділах Міністерства оборони: ВПС, армії, Інженерному корпусі армії США, канцелярії міністра оборони, Об'єднаному штабі та оборонних агентствах, а також у польових операціях", – йдеться в матеріалі.

Управління персоналу охарактеризувало злом як великий інцидент, але також заявило, що у нього немає підстав вважати, що він становить значний ризик і що скомпрометовані дані були "загалом низького рівня".

В атаці звинуватили російську хакерську банду під назвою Clop або Cl0p.

Раніше повідомлялося, що російські хакери влаштували масовану кібератаку на держустанови Бельгії нібито у відповідь на нещодавній візит президента України Володимира Зеленського до Брюсселя.

Більше того, за даними ЗМІ, після початку вторгнення ХАМАСу на територію Ізраїлю низка хакерських угруповань атакували сайти ізраїльського уряду та інших установ країни. До цих атак, ймовірно, причетні російські хакери.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні