USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Камери фіксації швидкості: Українці сплатили штрафів за порушення ПДР на понад 2 млрд гривень

Система автоматичної фіксації порушень ПДР працює вже чотири роки
камери фіксації порушень ПДР

Камери фіксації порушень ПДР

Джерело: відкриті джерела

За чотири роки, відколи в Україні було запущено систему автофіксації порушень правил дорожнього руху, водії сплатили до бюджету штрафів на суму понад 2,1 мільярда гривень. Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Він нагадав, що система автоматичної фіксації порушень ПДР працює вже чотири роки. Наразі 265 приладів контролю встановлені у місцях концентрації дорожньо-транспортних пригод з тяжкими наслідками. Камери функціонують у 25 містах та 15 областях держави, окрім областей, де тривають бойові дії.

"Лише за цей рік ми підключили до системи фіксації 50 приладів контролю, з них відновили роботу 19 приладів, які були підключені до вторгнення РФ, та 31 прилад підключено вперше", – зауважив Білошицький.

За його словами, за чотири роки поліцейські винесли понад 10 мільйонів постанов та притягнули до відповідальності порушників швидкісного режиму та тих, хто не дотримувався правил проїзду смугою громадського транспорту. З цієї кількості було виконано 89% постанов та сплачено штрафів на загальну суму понад 2,1 мільярда гривень.

Смертельних ДТП стало менше

Як наголосив Білошицький, швидкість залишається однією з найпоширеніших причин ДТП з тяжкими наслідками. Проте за чотири роки роботи в місцях, де встановлені камери автоматичної фіксації, кількість дорожньо-транспортних пригод з тяжкими наслідками знизилась втричі.

"До запуску системи фіксації кількість ДТП із загиблими та/або травмованими в місцях встановлення приладів контролю становила 541, наразі – 175 (47 випадків з причини перевищення швидкості). Наша мета – Vision Zero (нульова смертність на дорогах). І ми невпинно до неї ідемо", – підсумував Білошицький.

Водночас у 2023 році в Україні винесли понад 2,5 млн постанов в автоматичному режимі за перевищення швидкості.

Читайте також:
В Нідерландах Uber оштрафували на 324 млн доларів за передачу даних водіїв В Нідерландах Uber оштрафували на 324 млн доларів за передачу даних водіїв
В Україні з 26 серпня запрацюють 43 нові камери фіксації швидкості В Україні з 26 серпня запрацюють 43 нові камери фіксації швидкості
Тільки за липень ресторанам нарахували 7,8 млн гривень штрафів за порушення правил використання касових апаратів Тільки за липень ресторанам нарахували 7,8 млн гривень штрафів за порушення правил використання касових апаратів
В Україні все частіше водіїв електросамокатів В Україні все частіше водіїв електросамокатів "ловлять" в нетверезому стані: Їм загрожує до 17 тис. гривень штрафу