USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Кабмін планує запустити всеосяжну програму з вивчення англійської мови

Шмигаль вважає, що українці створюють конкурентні продукти та сервіси, які здатні підкорити світ
вчить англійську
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Кабінет міністрів планує запустити всеосяжну і доступну програму з вивчення англійської мови. Про це очільник уряду сказав під час презентації національної програми з популяризації англійської мови в Україні.

"Уряд планує запустити всеосяжну і доступну програму з вивчення англійської мови. Відкриту для кожного, незалежно від фінансового стану чи від місця проживання. З індивідуальним підходом і відкритим доступом до освітніх ресурсів", – зауважив він.

Також Шмигаль додав, що президент Володимир Зеленський вже подав до Верховної Ради законопроєкт, який офіційно закріплює її статус як мови міжнародного спілкування в Україні.

"Вже зараз українці, які володіють англійською мовою, мають переваги на ринку праці. Це вища зарплата, більше кар’єрних можливостей, здатність швидше розвиватися і в разі потреби отримувати новий фах", – пояснив очільник уряду.

Крім того, Шмигаль вважає, що українці створюють конкурентні продукти та сервіси, які здатні підкорити світ.

"Англійська мова буде двигуном їх просування, драйвером успіху та запорукою самореалізації для тисяч людей", – резюмував глава уряду.

Підтримка держави

Наприкінці червня стало відомо, що держава оплачуватиме курси вивчення англійської мови через програму "єПідтримка"

"До Верховної Ради вже подано президентський законопроєкт про англійську мову як мову міжнародного спілкування. Англійська мова стане обов'язковою в усій системі освіти. Держава оплачуватиме курси вивчення англійської мови через програму "єПідтримка", – заявив прем’єр-міністр Шмигаль на засіданні уряду.

Віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров і собі пояснив, що кожен українець матиме можливість безоплатно підвищити рівень володіння мовою. Серед іншого держава оплачуватиме спеціальні курси та залучатиме англомовних волонтерів у школи.

Також планується запустити окремий портал з безоплатними уроками та курсами, уточнив він.

Крім цього, Федоров зазначив, що англійська мова стане обов’язковою у всій системі освіти – від дитячих садочків до університетів, від дошкільнят до науковців. Зміниться і державна служба – всі чиновники зобов’язані будуть говорити англійською.

За його словами, наразі очікується схвалення Верховною Радою законопроєкту №9432 "Про застосування англійської мови в Україні".

"Чекаємо на ухвалення закону в парламенті та розпочинаємо з урядом велику національну програму – Future Perfect. Програма створена, щоб популяризувати мову міжнародного спілкування в Україні, зробити її вивчення простим і доступним для кожного: як для школярів із селищ, так і для держслужбовців зі столиці", – сказав міністр.

І додав, що вже зараз відкривається доступ до двох безоплатних інструментів, які допоможуть покращити англійську:

Promova – це платформа та застосунок для вивчення мов з персоналізованим підходом. Завантажуйте та вивчайте нове онлайн;
Empower – це ініціатива британських колег з Кембриджу, доступна для всіх українських університетів.

Теги: Кабмін
Читайте також:
Кабмін хоче заборонити купувати ліки через маркетплейси Кабмін хоче заборонити купувати ліки через маркетплейси
Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших: Кабмін виділив на ремонт понад 7 млрд гривень Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших: Кабмін виділив на ремонт понад 7 млрд гривень
Міністр розвитку Німеччини 16 годин добиралася до Києва, щоб зустрітися з віцепрем'єром Кубраковим, а його звільнили Міністр розвитку Німеччини 16 годин добиралася до Києва, щоб зустрітися з віцепрем'єром Кубраковим, а його звільнили
Електроенергія може здорожчати до 4 грн/кВт-год Електроенергія може здорожчати до 4 грн/кВт-год