USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Кабмін Ізраїлю дав команду військовим завдати удару по Лівану у відповідь

Єрусалим пригрозив Лівану війною через атаку "Хезболли", внаслідок якої загинули діти
Війська Ізраїля
Джерело: відкриті джерела

Після ракетного удару "Хезболли" Ізраїль завдав удару у відповідь. Цілями обрав сховища зброї та інфраструктуру терористів у цілій низці районів Лівану. Це було завдання Кабінету міністрів країни, повідомляє Reuters.

Зазначається, що у неділю Кабінет міністрів Ізраїлю розпорядився прийняти рішення про "спосіб і час" відповіді на ракетний удар по Голанських висотах, де загинули 12 підлітків і дітей і в якому Ізраїль і США звинуватили ліванське збройне угруповання "Хезболла".

Що цьому передувало

Вночі з 27 на 28 липня ізраїльська авіація завдала серії ударів по об'єктах "Хезболли" на території Лівану. Вибухи пролунали всередині та на півдні країни. Під вогнем опинилися сховища зброї та інфраструктура терористів у цілій низці районів Лівану.

При цьому Єрусалим зробив кілька заяв про війну, яка може розпочатися на території Лівану через атаку "Хезболли" на Ізраїль. Відразу після удару по Ізраїлю Міністерство закордонних справ країни зазначило, що Ліван "перетнув червоні лінії" і провокує нищівну війну. Речник ізраїльського МЗС Орен Марморштейн сказав, що Ізраїль "скористається своїм правом на самооборону" та відповість на обстріл Голанських висот.

Раніше

З Лівану завдали ракетного удару по Ізраїлю. Ракета прилетіла з території Лівану по селищу Мадждаль-Шамс на Голанських висотах, що на півночі Ізраїлю. Серед 12 загиблих – діти та підлітки віком від 10 до 20 років, ще 34 людини поранені. Деякі із запущених ракет вдарили по футбольному полю, де у цей час були люди.

Сполучені Штати Америки своєю чергою засудили ракетний обстріл терористів "Хезболли". Білий дім назвав атаку, жертвами якої стали діти, "жахливою".

Читайте також:
Чи справді росіяни планують модернізувати свої безпілотники та замінити ними Чи справді росіяни планують модернізувати свої безпілотники та замінити ними "Орлани"?
Відхід ЗСУ з Вугледара після понад двох років його захисту: Перші подробиці Відхід ЗСУ з Вугледара після понад двох років його захисту: Перші подробиці
Україна застосовує найновіші танки у Курській області, – Forbes Україна застосовує найновіші танки у Курській області, – Forbes
Ізраїль вдарив по центру Бейрута, там є загиблі Ізраїль вдарив по центру Бейрута, там є загиблі