USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

G7 посилить санкції проти нафтового флоту РФ, енергетики та торгівлі металами

Кремль усіма способами намагається обійти обмеження
санкції

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Лідери G7 мають намір під час зустрічі в Італії цього тижня посилити обмеження цін на російську нафту, задушити майбутні енергетичні проєкти Кремля та зменшити доходи Москви від металів. Про це пише Bloomberg.

Зазначається, що обмеження цін "Групи семи" на російську сиру нафту та нафтопродукти забороняє західним судновласникам, страховикам і посередникам надавати судна та послуги для вантажів, вартість яких перевищує порогові значення.

Проте це не завадило Москві значною мірою уникнути цього впливу, зібравши флот танкерів, які працюють у важкодоступних юрисдикціях. США, Велика Британія та Євросоюз нещодавно почали застосовувати санкції проти суден, залучених до цих перевезень.

"G7 вживатиме заходів, включаючи санкції та інноваційну діяльність із застосуванням відповідних географічних регіонів, для боротьби з використанням Росією оманливих альтернативних практик судноплавства, щоб обійти наші обмеження за допомогою свого тіньового флоту", – йдеться в повідомленні.

Кріс того, лідери "Великої сімки" пообіцяють робити більше, щоб перешкоджати "розвитку майбутніх енергетичних проєктів і перешкоджати доступу до товарів і послуг, на які ці проєкти спираються", і продовжать скорочувати доходи Росії від металів.

Санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК

У травні Сполучені Штати Америки ввели нові обмеження проти низки підприємств, які допомагають російському військово-промисловому комплексу. У списку опинилася одна з найбільших авіакомпаній "Побєда". 

Також до чорного списку потрапили:

  • автозавод "Урал";
  • Брянський автозавод;
  • завод "Протон";
  • 48-й науково-дослідний інститут міноборони Росії;
  • Томський електротехнічний завод.

Крім російських компаній і фізосіб під економічні обмеження потрапили підприємства з Туреччини, Китаю, Словаччини, Бельгії та Киргизстану, оскільки вони могли допомагати Росії обходити західні санкції.

Читайте також:
В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств
Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав
Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО
Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені