USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Евакуацію припаркованих автомобілів інспекторами заборонять, а штрафи збільшать: Рада підтримала законопроєкт

Таке рішення підтримали 234 нардепи
паркування для інвалідів
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт №9092-3, який забороняє інспекторам з паркування евакуацію авто. Про це повідомив народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк у Telegram.

Це пов’язано із запровадженням воєнного стану в Україні. Таке рішення підтримали 234 нардепи.

У разі прийняття законопроєкту в цілому евакуацію транспорту здійснюватиме Національна поліція. 

Водночас збільшуються суми штрафів за паркування.

Зокрема:

  • за зупинку чи стоянку авто на місцях, що призначені для водіїв з інвалідністю, а також за створення перешкод водіям з інвалідністю або водіям, які перевозять осіб з інвалідністю, можуть карати штрафами у розмірі 1700 гривень.
  • за зупинку або стоянку на місцях, що призначені для авто, оснащених електричними двигунами, – штрафом у розмірі 850 гривень.

Які ще штрафи Рада хоче запровадити для водіїв?

У парламенті також зареєстровано проєкт про збільшення штрафу для водіїв за ненадання переваги в русі транспортним засобам, які мають на це право. 

Зокрема, за ненадання переваги в русі транспортним засобам аварійно-рятувальних служб, швидкої медичної допомоги, пожежної охорони, поліції, що рухаються з увімкненими спеціальними світловими або звуковими сигнальними пристроями, ненадання переваги маршрутним транспортним засобам, у тому числі порушення правил руху і зупинки на смузі для маршрутних транспортних засобів, а так само порушення правил зупинки, стоянки, що створюють перешкоди дорожньому руху або загрозу безпеці руху, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі від 1700 до 2550 гривень та позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року.

Такі ж порушення, якщо вони спричинили або могли спричинити створення загрози життю та/або здоров’ю фізичних осіб, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі від 3400 до 5100 гривень та позбавлення права керування транспортними засобами на строк від 5 до 10 років.

Читайте також:
Тепловий удар в автомобілі. Чому залишати дитину в авто саму небезпечно навіть на кілька хвилин? Тепловий удар в автомобілі. Чому залишати дитину в авто саму небезпечно навіть на кілька хвилин?
Рада на найближчих засіданнях розгляне призначення міністрів, – Стефанчук Рада на найближчих засіданнях розгляне призначення міністрів, – Стефанчук
Зеленський підписав закон про статус англійської мови в Україні Зеленський підписав закон про статус англійської мови в Україні
Не сплатили понад три мільйони гривень: В Україні викрили схему ухилення від податків при працевлаштуванні у всесвітньо відомій службі таксі Не сплатили понад три мільйони гривень: В Україні викрили схему ухилення від податків при працевлаштуванні у всесвітньо відомій службі таксі