USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Естонська розвідка зафіксувала збільшення темпу наступальних операцій РФ в Україні

Незважаючи на збільшення темпів операцій, оперативно-тактичні цілі Росії, як і раніше, залишаються невиконаними
Російські військові
Джерело: відкриті джерела

Збройні сили РФ, як і раніше, володіють ініціативою в Україні, а темп їхніх наступальних операцій знову почав зростати. Про це заявив командувач розвідувального центру Сил оборони Естонії Антс Ківісельг, повідомляє Err.

Полковник Ківісельг повідомив, що темпи операції РФ в Україні, які раніше знижувалися, знову почали збільшуватися. Особливо це стосується сухопутних військ. Однак незважаючи на збільшення темпів операцій, оперативно-тактичні цілі Росії, як і раніше, залишаються нереалізованими.

"За словами Ківісельга, Російська Федерація зосередила свою увагу на виявленні можливих слабких місць в обороні України", - зазначають у виданні.

Луганська область

У Луганській області основна активність спостерігалася на лінії Куп'янськ-Кремінна-Сватове. Ківісельг повідомив, що Збройні сили РФ захопили додаткові території в Куп'янському та Лиманському районах.

За його словами, ймовірною метою РФ у Куп'янському районі є контроль над ділянкою річки Оскіл та ділянкою річки Жеребець у напрямку Лиману.

"Хоча Збройні сили Російської Федерації зберігають ініціативу на всій лінії фронту, просування РФ у напрямку Лиману за тиждень було досить незначним, і Росія не вийшла на вищезгадані річкові рубежі", - сказав Ківісельг.

Донецька область

На Донецькому напрямку основні бойові дії розгортаються в районах Бахмута та Авдіївки.

"В обох регіонах збройні формування Російської Федерації просунулися вперед. На щастя, це в дуже незначній мірі. На північному заході та заході Бахмутського району є певні зрушення. На фронті суттєвих змін не відбулося", - сказав він.

За словами розвідника, в районі Авдіївки українцям вдалося створити дві лінії оборони і тим самим запобігли подальшому наступу Російської Федерації. Також РФ вдалося домогтися незначних успіхів у районі Донецька.

Південний фронт

Зазначається, що у напрямку Запоріжжя та Херсона активність була дещо нижчою, як і попереднього тижня.

"Найбільша активність спостерігалася на напрямках Роботине та Вербове, де Російська Федерація намагалася просунутися", - сказав Ківісельг.

На лівому березі Дніпра українські збройні сили досі утримують створені там плацдарми і відбивають атаки РФ у цьому районі.

Що кажуть про ситуацію на фронті у Генштабі?

За даними Генштабу, оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби відбулося 74 бойових зіткнення.

"Загалом ворог завдав 7 ракетних та 67 авіаційних ударів, здійснив 79 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об’єкти інфраструктури", - йдеться у повідомленні.

На Бахмутському напрямку, силами оборони відбито 9 атак противника в районах населених пунктів Андріївка та Кліщіївка Донецької області, де ворог намагався покращити своє тактичне положення.

На Авдіївському напрямку, наші захисники відбили 14 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське, Невельське Донецької області.

Протягом доби авіація сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

"Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 3 станціях радіоелектронної боротьби, зокрема по двох Р-330Ж "Житель", та 1 складу боєприпасів противника", - зазначили у Генштабі.

Раніше ми повідомляли, що Російська Федерація має у своєму розпорядженні загалом 5580 ядерних боєзарядів, із яких на бойовому чергуванні під різного роду носії розгорнуто лише 1710 одиниць.

 

Читайте також:
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат
Росіяни обстріляли Харківщину: Серед загиблих є жінка на сьомому місяці вагітності, відомо й про чимало поранених Росіяни обстріляли Харківщину: Серед загиблих є жінка на сьомому місяці вагітності, відомо й про чимало поранених
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро