USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Дуда пропонує втрутитися, якщо Росія атакує українські АЕС

Президент Польщі вважає, що є ризик атак РФ на Рівненську чи Хмельницьку АЕС
Дуда
Анджей Дуда
Джерело: відкриті джерела

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що небезпека завдання Росією ударів по українських атомних електростанціях існує. У разі атак Варшава повинна буде негайно втрутитися і викликати експертів. Про це пише РАР.

Як зазначив Дуда, Москва вже атакувала Запорізьку АЕС і непрацюючу Чорнобильську АЕС. Однак це, на щастя, не призвело до ядерної катастрофи.

"Є ризик атак на інші електростанції – Рівненську чи Хмельницьку – і ми повинні це враховувати. Якщо будуть атаки, ми повинні будемо негайно втрутитися і викликати експертів", – наголосив польский лідер.

Що цьому передувало

За даними української розвідки, Кремль готує удари по критичних обʼєктах ядерної енергетики України напередодні зими. Таку заяву зробив міністр закордонних справ Андрій Сибіга.

Під час зустрічі з главою Міністерства закордонних справ Бразилії Мауро Вієйрою глава українського МЗС Андрій Сибіга закликав країну допомогти Україні уникнути ударів РФ по атомних станціях.

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід