USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Допомога Україні це не благодійність, вона воює за нас, - глава МЗС Фінляндії

Валтонен зазначила, що Захід, як і раніше, прихильний до України та що це в його інтересах
Еліна Валтонен
Джерело: відкриті джерела

Міністр закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен дорікнула Заходу за заяви про те, що Україна не вдячна за підтримку, яку отримує. Про це Валтонен сказала в інтерв'ю Financial Times.

Фінляндія відповіла на заяви, що пролунали на саміті НАТО, про те, що Україна не виявляє достатньої подяки Заходу за підтримку, заявивши, що допомогу українцям не слід розглядати як благодійність.

"Нам на Заході потрібно зрозуміти, що це не благодійність, тому що Україна бореться за нас. Вони борються за нашу свободу та архітектуру європейської безпеки", – заявила Валтонен.

Також зазначила, що Захід, як і раніше, прихильний до України та що це в його інтересах.

"Я не сказала б, що є якась втома, і сподіваюся, що її ніколи не буде. Є правда в тому, що Європі також потрібно робити більше. І я думаю, що якою б сумною не була війна, ключовим висновком стало те, що в Європі раптово з'явилося усвідомлення того, що нам потрібно інвестувати в нашу оборону набагато більше, ніж ми робили раніше", – додала міністр.

З чого почалися розмови про "невдячність"

На тлі саміту НАТО у Вільнюсі через відсутність запрошення України до Альянсу відбулася "напружена розмова" між радником з нацбезпеки США Джейком Салліваном та виконавчим директором Центру протидії корупції Дарією Каленюк.

12 липня на саміті НАТО міністр оборони Великобританії Бен Уоллес попросив Україну бути тактовнішою з вимогами до союзників і більше дякувати за військову та інші види допомоги у війні.

Президент Зеленський у відповідь сказав, що українці дуже вдячні й попросив міністра оборони Олексія Резнікова зателефонувати Уоллесу. І також іронізував, що українці можуть щоранку прокидатися і дякувати Уоллесу особисто.

Уоллес висловився про скандал з "невдячною Україною": "Спотворено, я продовжуватиму підтримувати ЗСУ".

Новини за темою: Уоллес пояснив свої слова про "вдячність України"
Читайте також:
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот
Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен