USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Депутатка з Хмельниччини "зливала" окупантам дані про ЗСУ і завербувала своїх дітей

Підозрюваним загрожує довічне ув'язнення
Лариса Дишкант
Правоохоронці затримали депутатку Ларису Дишкант
Джерело: СБУ

Депутатка однієї із сільських рад Хмельниччини та її сім’я отримали підозру у державній зраді. Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Слідство встановило, що жінка спілкувалась месенджером Telegram і забороненою в Україні соцмережею "Одноклассники" з представником ФСБ РФ. Їй запропонували за грошову винагороду збирати дані про місця дислокації військовослужбовців Збройних сил України. Жінка погодилася та залучила до діяльності на користь ворога своїх сина і доньку.

"Підозрювані виїжджали на блокпости та передали ворогу інформацію про присутність там військових і поліцейських. Пізніше вони виконали ще одне завдання російської спецслужби. Повідомили про місцеперебування, склад та озброєння мобільних вогневих груп протиповітряної оборони ЗСУ на території району, а також зробили позначки на Google Maps", – йдеться в дописі.

Крім того, за даними прокуратури, родина виконала ряд доручень куратора із ФСБ. Зокрема зібрали відомості про під'їзні дороги до військової частини, периметр території, місцезнаходження контрольно-пропускних пунктів, системи спостереження, розміщення постів, а також розташування місць для паркування особистого транспорту військовослужбовців. За що і отримали фінансову винагороду.

Їх затримано в порядку ст. 208 КПК України під час об’їзду пунктів розташування мобільних вогневих груп протиповітряної оборони ЗСУ. Передачу ворогу зібраних розвідданих та фотознімків попередили.

Наразі усім трьом членам родини обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою. 

За даними руху "Чесно" йдеться про Ларису Дишкант, її 42-річного сина Сергія і 37-річну доньку Аллу. Їм загрожує довічне позбавлення волі.

Інша екснардепка будувала бізнес на ухилянтах

Сьогодні стало відомо, що суд обрав запобіжний захід колишній народній депутатці Ірині Сисоєнко та двом її спільникам.

Посадовиця організувала масове виготовлення та продаж фіктивних документів про отримання групи інвалідності через професійні захворювання. Основними клієнтами зловмисників були потенційні призовники, які планували використати підробку для зняття з військового обліку та незаконного виїзду за кордон.

Таким чином цей "бізнес" щомісяця приносив "прибуток" майже у 100 тис. доларів.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом