USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Демобілізація в Україні наразі неможлива, – очільник МВС

Клименко зазначив, що якщо демобілізувати тих людей, які відслужили два роки, то в Україні "просяде" фронт
ЗСУ форма
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Наразі в Україні нема умов для проведення демобілізації, оскільки на фронті дуже потрібні військові, які вже провоювали понад два роки. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Клименко пояснив, що якщо демобілізувати тих людей, які, наприклад, відслужили два роки, то в Україні "просяде" фронт і підрозділи будуть неповноцінними.

"Ми зараз або маємо поновити боєздатність підрозділів і в нас має бути як мінімум рівноцінна заміна під час ротації діючих бригад і батальйонів... Ми не маємо права обвалити фронт", – заявив він.

Щоб утримати армію на тому рівні, який є зараз, потрібні досвідчені військові.

"Наприклад, ці люди, які зараз тренуються на полігоні, вони стануть досвідченими військовими через кілька місяців... Якщо буде два склади, тоді ми зможемо говорити про якусь більшу демобілізацію", – сказав глава МВС.

Також він додав, що про затягнення війни "ніхто не знав".

"По-перше, питання до військових, в першу чергу і до військового командування, які планують операції. А по-друге, як ми можемо планувати, скільки буде війна? Тому ми маємо вже зараз готувати нове поповнення, що ми і робимо на сьогоднішній день. Ніхто не знав, що війна затягнеться на третій рік. Треба запитати і в командирів на фронті, і в особового складу на фронті, і у військового командування, як вони це собі бачать. Звичайно, ми радимося, ми це обговорюємо, але треба реально називати реальні цифри потреб у мобілізації. Генеральний штаб знає ці потреби, він абсолютно чітко планує всі операції, які відбувають на фронті, – або оборонні або наступальні", – пояснив міністр.

Що кажуть в Міноборони?

У квітні речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін заявив, що законопроєкт про демобілізацію військовослужбовців вже розробляється і його можуть внести у парламент найближчими місяцями. Однак досі таке рішення Рада ще не ухвалювала.

А президент Володимир Зеленський повідомив, що в законодавстві немає конкретного механізму демобілізації під час війни, адже на це ніхто не розраховував.

Читайте також:
В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств
Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав
Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО
Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені