USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

ДБР завершило розслідування у справі про держзраду Дубінського

Нардеп, як з'ясувалося, за російські гроші здійснював інформаційно-підривну діяльність на користь РФ
Дубінський

Дубінський

Джерело: відкриті джерела

Державне бюро розслідувань завершило розслідування у справі про держзраду народного депутата України Олександра Дубінського та ще чотирьох осіб. Про це інформують Офіс генпрокурора та ДБР.

"За процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора завершено досудове розслідування стосовно п'ятьох учасників злочинної організації – чинного та колишнього народних депутатів України, експрокурора та двох керівників головного управління генштабу ЗС РФ", – ідеться в повідомленні ОГП.

Наразі доступ для ознайомлення з матеріалами справи надано стороні захисту. Після чого її передадуть до суду.

Як відомо, Дубінський проходить у справі про держзраду з колишнім нардепом-держзрадником Андрієм Деркачем, його помічником Ігорем Колесніковим, який уже відбуває покарання, а також Костянтином Куликом, якому, як і Деркачу, вдалося втекти за кордон.

Новини за темою: Дубінського та його помічника викрили на повторному сприянні в незаконному перетині кордону

Що з'ясувалося під час розслідування?

Розслідуванням встановлено, що у 2016 році головне управління Генштабу ЗС РФ створило злочинну організацію, до якої увійшли двоє народних депутатів України, колишній працівник Генпрокуратури та інші особи. Організація займалася розхитуванням суспільно-політичної ситуації в Україні та дискредитацією української держави на міжнародній арені і діяла у вигляді агентурної мережі до 2022 року.

За таку діяльність учасники злочинної організації отримували гроші від генерального штабу РФ.

Дубінський здійснював інформаційно-підривну діяльність на користь держави-агресора. Він поширював російські наративи, зокрема про вище політичне керівництво України. Для їх поширення він брав участь у публічних заходах.

У листопаді 2019 року нардепи організували спільну пресконференцію, на якій заявили про нібито міжнародну корупцію посадовців Сполучених Штатів Америки, намагаючись погіршити стосунки між Україною та її стратегічним партнером.

Також у червні 2020 року колишній прокурор провів спільну з екснардепом (Деркачем, – ред.) пресконференцію, на якій вони публічно "обґрунтовували" фейки на користь Кремля, зокрема про нібито втручання українських чиновників у президентські вибори в США.

До речі, ми писали, що Деркач став сенатором Астраханської області Росії.

Читайте також:
У Кропивницькому ДБР викрило голову ВЛК, який продавав У Кропивницькому ДБР викрило голову ВЛК, який продавав "білі квитки"
До суду направили справу ексгенерала СБУ, якого звинувачують у шахрайстві та зловживанні службовим становищем До суду направили справу ексгенерала СБУ, якого звинувачують у шахрайстві та зловживанні службовим становищем
Побиття військового на Черкащині: Підозрюваного оголосили в розшук Побиття військового на Черкащині: Підозрюваного оголосили в розшук
ДБР затримало двох військових, які вирішили заробити на ухилянтах ДБР затримало двох військових, які вирішили заробити на ухилянтах