USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Чому російські обстріли цивільних та енергетичних об'єктів не впливають на політичні рішення влади: Пояснює експерт

Наразі в Україні не залишилося політичних груп, які просувають проросійські наративи
обстріл Херсону_4

Наслідки російського обстрілу в Херсоні, 21 лютого 2023 рік

Джерело: Офіс Президента

Росія розцінює обстріли цивільної та енергетичної інфраструктури України як інструмент політичного впливу. Проте таке припущення є хибним, пояснює в ефірі UWN політичний експерт Олександр Москалюк.

"Політичний інструмент впливу можливий через політичні інститути, які будуть просувати відповідний порядок денний. Чи є в нас сьогодні політичні партії, які готові ризикнути можливістю бути притягнутими до кримінальної відповідальності і просувати відповідний порядок денний? Немає", – пояснює аналітик.

Москалюк вважає, що тільки маргінальна частина суспільства може до них дослухатися – до людей, які намагаються просувати проросійські наративи. 

"На них вже, знаєте, клейма немає де поставити, за великим рахунком, і всі це вже прекрасно знають. Одна справа – гратися в політику, коли карти нерозкриті, але з 24 лютого (2022 року, з початком повномасштабного вторгнення, – ред.) все стало в один момент – хто з ким, як з ким і так далі", – підсумував політичний експерт. 

Останні проросійські політики в Україні 

Рішення про заборону "ОПЗЖ", ухвалене в червні минулого року, було прийнято на підставі указу президента та рішення РНБО. Вони ґрунтувалися на доказах її деструктивної діяльності, зібрані у межах реагування СБУ на загрози національній безпеці.

Новини за темою: Рада позбавила мандатів Волошина, Королевську та Солода

У вересні 2022 року Касаційний адміністративний суд відхилив апеляційну скаргу партії "ОПЗЖ", таким чином діяльність політсили була остаточно заборонена в Україні.

21 лютого 2023 року Восьмий апеляційний адміністративний суд задовольнив позов Міністерства юстиції та Служби безпеки України та заборонив діяльність політичної "Партії регіонів".

Читайте також:
З жовтня минулого року Росія захопила 505 квадратних кілометрів території України, - ISW З жовтня минулого року Росія захопила 505 квадратних кілометрів території України, - ISW
США та Британія розслідують криптовалютні транзакції Росії на 20 млрд доларів, – Bloomberg США та Британія розслідують криптовалютні транзакції Росії на 20 млрд доларів, – Bloomberg
Куйбишевський нафтопереробний завод у Росії зупинився після атаки дронів, – Reuters Куйбишевський нафтопереробний завод у Росії зупинився після атаки дронів, – Reuters
Росстат констатував обвальне падіння виробництва бензину після ударів по російських НПЗ Росстат констатував обвальне падіння виробництва бензину після ударів по російських НПЗ