USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 8 5 8 0 (+750)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Через війну Верховна Рада почала очищатися, ми довго до цього йшли, – нардеп

Валентин Наливайченко
Джерело: відкриті джерела

Через війну Верховна Рада почала очищатися від проросійських сил. Цього український парламент чекав дуже довго, заявив в ефірі UWN народний депутат України від фракції "Батьківщина" Валентин Наливайченко.

Нардеп нагадав, що у перший день повномасштабного вторгнення до сесійної зали прийшли більше ніж 300 парламентарів. 

"З 24 лютого зранку парламент показово зібрався і показово продовжив роботу, це ж воєнний стан, це багато інших питань в законодавстві, які треба було змінювати причому тут і зараз, оскільки війна вже почалася тут, на нашій землі", – зауважив Наливайченко. 

Також народний обранець сказав, що за весь цей час війни на роботі перебуває, як правило, 300–330 парламентарів. Всього до початку війни у Верховній Раді було зареєстровано 426 нардепів. 

Новини за темою: Зеленський відповів на петицію про позбавлення мандатів усіх членів колишньої "ОПЗЖ"

"Війна почала справді очищати парламент, те, чого ми вимагали так довго, – війна просто почала чистити. Наприклад, "ОПЗЖ", як і комуністи, нарешті заборонені, мандатів лишили вже більше десяти народних депутатів, складають самі деякі, які втекли або збираються втекти за кордон з інших причин. Я думаю, що в бік зменшення теж буде рухатись цей показник. Війна почала очищення. Парламент також змінився під час війни тим, що немає ні опозиції, ні влади у питаннях оборони і захисту України", – підсумував Наливайченко. 

Скільки зараз нардепів в парламенті 

Станом на 1 лютого у Верховній Раді України дев'ятого скликання працює 410 народних депутатів України, з яких 219 було обрано в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі та 191 – в одномандатних виборчих округах.

Читайте також:
Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ
Влада готує велику реформу освіти: Що зміниться та чи залишиться бюджетна форма навчання Влада готує велику реформу освіти: Що зміниться та чи залишиться бюджетна форма навчання
Зеленський цьогоріч не підписав 36 законодавчих ініціатив Зеленський цьогоріч не підписав 36 законодавчих ініціатив
Деякі нардепи хочуть скласти мандат: Корнієнко відреагував на чутки Деякі нардепи хочуть скласти мандат: Корнієнко відреагував на чутки