USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Складна ситуація в Донецькій області: Армія РФ намагається просунутись в районі Калинівки та Часового Яру

Окупанти почали інтенсивно штурмувати Краматорський напрямок
ЗСУ
Джерело: Генштаб ЗСУ

Ситуація в Донецькій області надзвичайно складна. Нині дуже важливо вистояти на тлі постійних атак росіян, повідомив президент України Володимир Зеленський.

21 червня глава держави заслухав доповідь голови Служби зовнішньої розвідки Олега Іващенка. Також була доповідь головнокомандувача Олександра Сирського.

Зеленський наголосив, що пишається всіма військовими, які зараз хоробро відбивають російські штурми. За його словами, ситуація у Харківській області стала ще більш стабілізованою. Це – заслуга українських захисників.

"Донецька область – дуже складно. Особливо це Покровський напрямок – десятки російських атак щодобово. Дуже важливо вистояти там, знищувати окупанта і не давати Росії жодного приводу сподіватися, що у війні проти України Росії щось вдасться", – заявив президент.

Станом на 13:00 від початку доби 21 червня на лінії фронту відбулось 64 боєзіткнення. Ворог проявляє активність на Краматорському напрямку. 

Окупанти активізувалися в районах Калинівки та Часового Яру. Росіяни вже вісім разів намагались просунутись. Наразі три боєзіткнення тривають, повідомили в Генштабі.

Як писали аналітики Інституту вивчення війни, Сили оборони відбили кілька позицій на північний схід від Вовчанська та просунулися вздовж вулиці Соборної. Ворог тим часом має просування до каналу Сіверський Донець – Донбас у центральній частині Калинівки.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом