USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Блінкена викликали до суду через відмову давати свідчення щодо виведення американських військ з Афганістану

Держсекретар має прибути до суду 19 вересня
Ентоні Блінкен
Ентоні Блінкен
Джерело: відкриті джерела

Державного секретаря Ентоні Блінкена викликають до суду через відмову давати свідчення комітету Палати представників щодо виведення військ з Афганістану 2021 року. Про це інформують у самому комітеті.

Як ідеться в повідомленні, голова комітету Майкл Маккол просив Блінкена підтвердити до 19 серпня, що він прийде на слухання в комітеті щодо виведення військ з Афганістану.

Маккол у листуванні з ним пояснив, що комітет розслідує виведення військ, під час якого Держдеп виконував "центральну роль" і мав "функції вищого керівництва".

Враховуючи свідчення інших чиновників, Блінкен ухвалював остаточне рішення про виведення та евакуацію американського контингенту. У зв'язку з цим його запрошували розповісти комітету про розгляд потенційного законодавства для запобігання "катастрофічним помилкам при виведенні військ", зокрема про потенційні реформи повноважень Держдепу.

Новини за темою: У Росії хочуть виключити "Талібан" зі списку заборонених організацій

Але Блінкен так і не підтвердив своєї участі в засіданні комітету, тому йому надіслали повістку до суду. Туди він має з'явитися 19 вересня.

Нагадаємо, США остаточно вивели свої війська з Афганістану, після чого владу в цій країні захопили таліби.

Таліби, які вже правили Афганістаном у 1996-2001 роках, обіцяли не відновлювати сувору систему шаріату за середньовічним зразком.

Після повторного приходу до влади "Талібан" оголосив про створення "Ісламського Емірату Афганістан".

Читайте також:
США закривають очі на свої компанії, компонентами яких начинені російські ракети США закривають очі на свої компанії, компонентами яких начинені російські ракети
Венс, що підкрадається, Волз, що зачаївся. Як пройшли найнудніші (з двох останніх) дебати у США Венс, що підкрадається, Волз, що зачаївся. Як пройшли найнудніші (з двох останніх) дебати у США
Пентагон заявив про новий контракт на виробництво бомб для України Пентагон заявив про новий контракт на виробництво бомб для України
У Держдепі США зробили заяву щодо ударів України в глиб РФ У Держдепі США зробили заяву щодо ударів України в глиб РФ