USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

У Держдепі США зробили заяву щодо ударів України в глиб РФ

У Вашингтоні не обмежують удари України по території Росії українською зброєю
Метью Міллер
Метью Міллер, речник Держдепартаменту США
Джерело: відкриті джерела

Україна може завдавати ударів у відповідь по території РФ зброєю власного виробництва і для цього їй не потрібен дозвіл. Про це заявив речник Держдепартаменту Сполучених Штатів Америки Метью Міллер.

"Україна є суверенною і може використовувати зброю, яку вона створює самостійно. А її дуже багато, якщо подивитися на програми, які українці запровадили протягом останнього року. Якщо поглянути на зброю, яку ми їм надали, то ми чітко дали зрозуміти, що вони можуть використовувати її для завдання ударів у відповідь по російських об'єктах через кордон", – сказав він.

Міллер також додав, що США завжди прораховують додаткові інструменти, які можуть надати Києву. На уточнююче запитання, чому Вашингтон все-таки не знімає обмеження на далекобійні удари в глиб Росії американським озброєнням, спікер відповів, що Сполучені Штати розглядають всі можливості, всю тактику та всю підтримку, яку надають Україні в цілому. І коли затверджують будь-яку нову систему озброєння чи будь-яку нову тактику, дивляться, як це вплине на все поле бою і всю стратегію України.

При цьому речник Держдепартаменту додав: це те, що США продовжать робити. Він також нагадав, що під час візиту Володимира Зеленського до Сполучених Штатів Америки Джо Байден анонсував додаткову військову допомогу для України.

США все ще не дозволяють бити по території Росії своїми ракетами. Однак є ймовірність, що Вашингтон може дозволити застосувати для цього британські і французькі ракети.

Раніше джерела західних медіа, повідомляли, що уряди Сполучених Штатів Америки та Великої Британії обговорюють дозвіл Україні бити по російській території британськими крилатими ракетами великої дальності Storm Shadows з навігаційними даними США.

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід