USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

"Аноніми" в ОП викликають багато питань, правоохоронці мають розібратися з цим, – Данілов відреагував на статтю про Зеленського в TIME

За словами секретаря РНБО, автор статті використовує російські наративи
Олексій Данілов

Колишній секретар РНБО Олексій Данілов

Джерело: ВВС Україна

Анонімні джерела в Офісі президента України викликають багато питань. Тож офіційні органи мають розібратися з цим, прокоментував статтю про президента Володимира Зеленського в TIME секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов в ефірі УП live.

За його словами, автор статті про Україну та главу держави не володіє достовірною інформацією про те, що відбувається в українських владних структурах. Та ще й використовує російські наративи.

"Стосовно того, що Зеленський з військової кімнати виходить-заходить – це якась нісенітниця від людини, яка незрозуміло про що волає. Анонімні джерела в Офісі президента викликають багато питань, й офіційні органи мають розібратися, що ж це за аноніми, які не вірять в нашу перемогу, а перебувають поруч із президентом", – зауважив секретар РНБО.

При цьому додав, що автор статті використовує російські наративи, зокрема говорячи про втрати України у війні.

"Я хочу сказати: розуміємо, які наші втрати, і те, що він там написав, не відповідає дійсності від слова "зовсім"", – уточнив секретар Данілов.

Що передувало?

30 жовтня видання TIME випустило статтю під назвою "Ніхто не вірить в нашу перемогу так, як я. Всередині боротьби Володимира Зеленського за те, щоб зберегти Україну у боротьбі". Написав її відомий в Україні журналіст Саймон Шустер. 

У тексті Шустер розмірковує про персональне ставлення Зеленського до ходу і розв’язки війни, про мобілізацію та контрнаступ, допомогу від партнерів, стан енергосистеми і корупцію.

Основні тези зі статті:

  • Зеленський втомлений, всю його енергію відбирає потреба вселяти віру у майбутню перемогу України нашим союзникам. 
  • Зеленський відчуває, що глобальний інтерес у світі до війни в Україні ослаб. 
  • Зеленський почувається зрадженим своїми західними союзниками. Вони залишили його без засобів для перемоги у війні, а лише для того, щоб вижити в ній.

  • Віра Зеленського у перемогу непохитна, межує з месіанством. Помічники вважають, що він себе обманює, але бояться йому це сказати. 

  • Зеленський, як і раніше, категорично проти навіть тимчасового перемир'я.

  • Неназвані троє високопосадовців, які відповідають за розв'язання проблеми з електроенергією, сказали Шустеру, що відключення електроенергії цієї зими, ймовірно, будуть серйознішими, і громадська реакція в Україні не буде такою поблажливою. "Минулого року люди звинувачували росіян. Цього разу вони звинуватять нас у тому, що ми не зробили достатньо для підготовки".

  • Неназвані помічники Зеленського попередили Шустера, що до зими буде зміна воєнної стратегії та кадрові зміни у команді президента. Зокрема, "необхідно буде звільнити як мінімум одного міністра та старшого генерала, який відповідає за контрнаступ". 
  • Неназваний помічник Зеленського сказав Шустеру, що деякі командири на передовій відмовляються виконувати накази про наступ, "навіть ті, які йдуть з ОП". 
  • "Політичне керівництво у Києві" вимагало від військових звільнити Горлівку. Військові відповіли "Чим?". 
  • У війську велика нестача кадрів. У ТЦК – корупція. Чиновники – крадуть, "ніби завтра не настане". 
  • Україна "більше не має великих шансів у Вашингтоні".

Зокрема, в статті є цитата одного з неназваних помічників президента, який сказав журналісту: "Він обманює себе. У нас немає варіантів. Ми не виграємо. Але спробуй йому це сказати".

Повний розбір статті та чим ще відомий журналіст Шустер, читайте в нашому розборі/

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW