Втрати росіян: 6 6 0 4 7 0 (+1250)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

ЗСУ за допомогою дешевих дронів навчилися перехоплювати розвідувальні БпЛА росіян, – ISW

Українські FPV-дрони вже вражали такі ворожі безпілотники, як ZALA, "Орлан-10" та "Ланцет"
Аналог квадрокоптера DJI Mavic – український удосконалений ударний дрон "Шмавік"
Джерело: Уніан

Українські військові вдосконалили способи знищення російських дронів дальнього радіусу дії. Для цього ЗСУ застосовують FPV-дрони. Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Вони розповіли, що на одному з відео, яке було знято 1 червня, українські сили використовують FPV-дрони для ураження російського тактичного розвідувального безпілотника ZALA і розвідувального безпілотника середнього радіусу дії "Орлан-10" під час польоту поблизу Великої Новосілки в Донецькій області.

Також 29 червня угруповання військ "Харків" оприлюднило відео, на якому видно, як український безпілотник перехоплює російський БпЛА "Ланцет", що летить у повітрі на Харківському напрямку.

В ISW зазначають, що як українські, так і російські сили, схоже, покращують свою здатність використовувати БпЛА для перехоплення ворожих дронів на тактичному рівні. Водночас експерти підкреслюють, що не бачили подібних застосувань дронів з російського боку.

Новини за темою: Росія залучатиме до виробництва "Шахедів" підлітків: В планах – руками неповнолітніх робити по 10 тис. дронів на рік

Однак там констатують, що росіяни скористалися обмеженнями на системи ППО останніми місяцями для більш вільного використання розвідувальних дронів в Україні, зокрема в глибокому українському тилу.

"Російські та українські Збройні сили зараз технологічно змагаються між наступальними та оборонними силами. Здатність України впроваджувати технологічні інновації, що випереджають російські адаптації, має вирішальне значення для спроможності ЗСУ нівелювати нинішні переваги Росії в матеріальному забезпеченні", – йдеться у звіті.

Як відомо, останнім часом Україна наростила виробництво безпілотників, які стали невід'ємною частиною сучасних бойових дій.

Минулого року влада поставила перед собою амбітну мету – виробити 1 млн FPV-дронів. Для цього в Україні навіть запустили курси, де навчають збирати безпілотники.

Крім того, Україні вдалося налагодити серійне виробництво БпЛА, які здатні вражати цілі на відстані понад тисячу кілометрів.

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід