Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Житлових комплексів на території НАУ не буде. Дозволи на будівництво 14 ЖК скасовано

Дозвіл на будівництво ЖК ще у 2021-му видала Державна архітектурно-будівельна інспекція в останній день свого існування
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

На території Національного авіаційного університету не буде 14 житлових комплексів. Дозвіл на їх будівництво скасовано, поінформувала в.о. ректора НАУ Ксенія Семенова.

"Державна інспекція архітектури та містобудування України анулювала дозвіл (Реєстраційний номер ІУ013210909218) на виконання будівельних робіт на території Національного авіаційного університету за моєю заявою. Перед тим відповідне рішення прийняла наглядова рада НАУ", – повідомила Семенова.

Вона зауважила, що дозвіл на проведення будівельних робіт ДАБІ видала закладу ще у 2021 році в останній день свого існування. У жовтні того ж року, за словами ректорки НАУ, Державна інспекція архітектури та містобудування зафіксувала чимало порушень з боку свого попередника у наданні такого дозволу. Зокрема, він суперечив будівельним нормам і не мав жодної вигоди для держави і університету, жодної соціальної інфраструктури там також не значилось.

Скандали навколо Національного авіаційного університету

Влітку 2023 року міністр освіти і науки Оксен Лісовий підписав наказ про оголошення догани ректору НАУ Максиму Луцькому через відсутність в річному звіті університету інформації про рівень досягнення цільових показників діяльності закладу.

До того ж ректор НАУ Луцький погрожував студентам через жарти про ексміністра освіти Сергія Шкарлета під час фестивалю "Студвесна".

3 жовтня того року Максим Луцький повідомив, що йде служити в Збройні сили України, а згодом Кабінет міністрів оголосив про реорганізацію НАУ та зміну системи управління закладом.

Читайте також:
Кабмін схвалив реорганізацію НАУ: Університет планує подавати до суду