Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Зеленський підписав закон про поновлення військових у званні

Поновлення відбуватиметься незалежно від штатної посади за умови позитивної атестації

Президент України Володимир Зеленський

Джерело: Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо поновлення у колишньому військовому званні під час дії воєнного стану. Про це свідчать дані на сайті Верховної Ради України.

"Закон буде опублікований в офіційному друкованому виданні Верховної Ради України "Голос України". І набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування в "Голосі України", – йдеться в повідомленні.

Яка мета закону?

Головною метою закону є поновлення у званні військових, позбавлених раніше військових звань у дисциплінарному порядку, за зразкове виконання службових обов’язків та бойових завдань задля використання їхніх професійних, організаторських здібностей, військової та спеціальної підготовки, бойового досвіду та інше під час дії воєнного стану.

Як відбуватиметься поновлення?

Поновлення відбуватиметься незалежно від штатної посади за умови позитивної атестації. Так, під час дії воєнного стану офіцери, позбавлені військового звання у дисциплінарному порядку, поновлюються в колишньому військовому званні незалежно від штатної посади, яку вони обіймають за умови позитивної атестації, наказами начальників у підпорядкування яких вони проходять діючу військову службу або прирівняних до них осіб і вище.

У разі відсутності такої посадової особи (внаслідок розформування, ліквідації органу військового управління тощо) наказ видається вищою посадовою особою, яка має право видавати накази по особовому складу.

До поновлення офіцера в колишньому військовому званні та присвоєння йому чергового звання повторне позбавлення військового звання не допускається.

Новини за темою: Гарантії, пільги та адаптація: Чи легко військовослужбовцям працевлаштуватися після служби і чи готове до цього суспільство?

Кому надається право застосовувати заохочення?

Це право буде надано главі Міністерства оборони України в питаннях, що стосуються військових звань офіцерського складу.

Також головнокомандувачу Збройних сил України – щодо військових звань сержантського складу.

А ось особа, яку поновили у військовому званні, може користуватися правами й пільгами, встановленими законодавством, відповідно до поновленого військового звання.

До речі, про те, як отримати статус УБД, хто має право, куди звертатися і який необхідно перелік документів – розповідали в матеріалі.

Читайте також:
Україна повернула з російського полону 115 українських військових. Фото
Президент України підписав закон про ратифікацію Римського статуту
Зеленський підписав закон про заборону діяльності московської церкви в Україні
Для полонених з "Азову" прокуратура в Ростовському суді РФ запросила до 24 років колонії