Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Україна повернула з російського полону 115 українських військових. Фото

Це воїни Національної гвардії, Збройних сил, Військово-морських сил, Державної прикордонної служби, зокрема ті, хто потрапив у полон від початку великої війни
Повернуті військовополонені
Джерело: Володимир Зеленський

Україна повернула з російського полону 115 українських військових. Про це повідомив президент  Володимир Зеленський.

Це воїни Національної гвардії, Збройних сил, Військово-морських сил, Державної прикордонної служби.

"Дякую кожному підрозділу, який поповнює наш обмінний фонд. Це наближає звільнення наших військових, наших цивільних із російського полону. Дякую нашій команді та партнерам, ОАЕ за те, що наші люди повертаються додому", – зазначив глава держави.

За даними Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, усі врятовані з полону – військовослужбовці-строковики. Це зокрема ті, які потрапили в полон ще в перші місяці повномасштабного вторгнення Росії у 2022 році.

Крім того, вдалося визволити дев'ятьох незаконно засуджених українських військових, а також моряків, трьох прикордонників та 82 оборонці Маріуполя, із яких пів сотні боронили "Азовсталь". Також додому повертаються шестеро нацгвардійців з гарнізону охорони Чорнобильської атомної станції, військовослужбовці, які боронили Київську, Донецьку області, Херсонщину та Луганщину.

Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець додав, що багато з повернутих мають тяжкий стан здоров’я. І зауважив, що сьогодні, 24 серпня, загалом відбувся 55-й обмін військовополоненими. А загалом від початку повномасштабного вторгнення додому повернулося 3520 українців.

Раніше про те, що готується обмін, повідомляло агентство Reuters із посиланням на офіційного представника Об’єднаних Арабських Еміратів, які виступили посередниками під час обміну.

Також зазначається, що обмін став першим від початку наступу українських військових на територію Курської області РФ. Та відбувся у форматі "115 на 115".

Новини за темою: 755 нацгвардійців повернули з полону РФ, - Півненко

Нагадаємо, 17 липня в Україну повернулося 95 полонених. Це воїни Збройних сил України, Національної гвардії, прикордонники. Усі звільнені тоді – чоловіки: 88 рядових та сержантів, семеро офіцерів. Більшість українських бійців, які повернулися, потерпають від наслідків поранень і мають хронічні захворювання, які потребують тривалого лікування. Майже всі з них знаходилася в полоні країни-агресорки з 2022 року.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP