Втрати росіян: 6 6 7 6 3 0 (+1290)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60

Російські війська захопили три населені пункти біля Мирнограда Донецької області

Військові аналітики припускають, що саме в цей район росіяни підтягнуть додаткові сили, щоб зібрати їх для розвитку вже здобутого успіху
РФ захопили три населені пункти біля Мирнограда
Джерело: DeepState

Армія РФ окупувала три населені пункти в районі міста Мирноград – Миколаївку, Красний Яр та Крутий Яр. Про це повідомляє DeepState.

Дослідники проаналізували, що останнім часом, на перший погляд, можна було спостерігати певний спад активності в районі Гродівка – Новогродівка, але окупанти постійно намагалися прориватися з різною інтенсивністю через позиції українських військових.

"Десь росіяни справді вперлися та не мають успіхів, але є ділянки, які все ж "прощупали" московити на слабкість. Дуже часто успіх проявляється у застосуванні тактики обходу місця, де противник зустрічає спротив", – заявляють експерти.

При цьому додають, Миколаївка по суті є останнім населеним пунктом перед Мирноградом. Тож незабаром велике місто відчує спроби тиску та намагань прориватися на південні околиці.

"На сьогодні можна прослідкувати певну тенденцію, що окупанти вперлися в позиції у вигляді ВОПів та інших інженерно-фортифікаційних споруд. Але частка з них підготовлена недостатньо якісно, частка розташована абсолютно безглуздо, тож основний успіх стримування лежить просто на плечах наших бійців", – вважають аналітики.

У DeepState припускають, окрім піхоти та техніки варто очікувати велику активізацію артилерії, авіації, мінометів тощо. Не виключено, що саме в цей район підтягнуть додаткові сили, щоб зібрати їх для розвитку вже здобутого успіху.

Нагадаємо, війська РФ уже кілька місяців інтенсивно штурмують підконтрольні Україні території Донецької області. Мета росіян – вийти на адмінкордони Донеччини, щоб повністю захопити регіон. Найбільші бої не припиняються в районі Покровська.

Нещодавно ЗСУ вийшли з Вугледара. Важливість Вугледара для ворога у тому, що місто стоїть на висоті, що допомагає вести вогонь, а також у ньому залишаються багатоповерхові будинки, з яких зручно вести розвідку. 

Читайте також:
Литва передасть Україні п'ять тисяч FPV-дронів власного виробництва
Мобілізація та демобілізація: Чи можна вирішити проблему, пояснює експерт
На зустрічі з Зеленським Шольц анонсував новий пакет військової допомоги для України
Залежить від непрофесійності окремих людей: Чи справді в українське військо постачають неякісні продукти?