Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

З початку великої війни в Україні вороги вбили понад сотню медпрацівників

Збитки, завдані РФ українській медичній інфраструктурі, нині складають щонайменше сім мільярдів доларів
Розбомблена лікарня у Волновасі
Джерело: відкриті джерела

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну в лютому 2022 року ворог вбив вже понад 100 цивільних медичних працівників. Також пошкоджено й знищено 1877 медзакладів та 876 аптечних пунктів, повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Під час конференції United for Justice, присвяченій численним атакам Росії на об’єкти української цивільної інфраструктури, зокрема й медичної, глава МОЗ наголосив, що окупанти майже щодня прицільно б'ють по українських медиках.

Ляшко навів один з останніх прикладів таких атак: удар по Чернігівщині 11 вересня, де було пошкоджено лікарню.

"Загалом з 24 лютого 2022 року ворог вбив вже понад 100 цивільних медичних працівників. Щонайменше одну з п’яти автівок екстреної медичної допомоги пошкоджено. Збитки, завдані РФ українській медичній інфраструктурі, нині складають щонайменше сім мільярдів доларів", – зазначив посадовець.

При цьому уточнив, що ціна відновлення вітчизняної системи охорони здоров’я – надзвичайна велика. А медики, які з першого дня повномасштабної війни вийшли на свої робочі місця і продовжили вакцинувати, лікувати, рятувати й ставити на ноги своїх пацієнтів, й надалі це роблять.

Новини за темою: Лише в чотирьох областях України заклади охорони здоров'я забезпечені укриттями на 100%. Рейтинг

Раніше ми повідомляли, що на базі Покровської клінічної лікарні інтенсивного лікування в Донецькій області створювали підземне відділення для операцій, огляду та діагностики пацієнтів. "Лікарню під землею" облаштовували на цокольному поверсі перинатального центру.

Під землею медики планували розмістити дві операційні, палати реанімації, інтенсивної терапії, рентген, КТ та інше діагностичне обладнання. 

Читайте також:
На лікування українських військових Німеччина надає 50 млн євро
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції
Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни
На фронті у Харківській області російські військові скаржаться на масові отруєння