Втрати росіян: 6 7 2 8 5 0 (+1450)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.45
EUR
НБУ
44.96
Готівка
45.60

ЄС покарав Іран за постачання озброєння до РФ: Санкції запроваджено проти фізичних та юридичних осіб

У чорний список внесено три іранські авіакомпанії
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Міністри закордонних справ Європейського Союзу домовились запровадити санкції проти Тегерана через постачання в Росію іранського ракетного озброєння. Про це йдеться на сайті Європейської ради.

До цього списку обмежень увійшли сім фізичних та сім юридичних осіб, які залучені до постачання ракет і дронів для РФ.

Зокрема у чорний список внесено три іранські авіакомпанії – Saha Airlines, Mahan Air та Iran Air, а також дві логістичні фірми, причетні до постачання вироблених в Ірані дронів, їх компонентів і відповідних технологій у Росію, і дві компанії, які виробляли паливо, що використовується для запуску ракет.

Під обмеження потрапив і заступник міністра оборони Ірану Сеєд Хамзе Галандарі, високопосадовці сил Корпусу вартових Ісламської революції, центральний штаб КВІР у Хатам аль-Анбія та космічний відділ аерокосмічних сил КВІР, а також виконавчі директори компаній "Літакобудівна промисловість Ірану" (HESA) та "Організація аерокосмічної промисловості" (AIO).

Таким компаніям заборонено надавати будь-які фінансові або економічні ресурси, а також до них запроваджено заморожування активів та заборону на подорожі до Європейського Союзу.

Нагадаємо, нещодавно сотні балістичних ракет малої та середньої дальності поїхали з Тегерана до Москви. В обмін на це Іран чекає від Росії винищувачі Су-35. Україна на тлі інформації про передачу Іраном балістичних ракет Росії закликала Тегеран зупинитися і попередила про "руйнівні наслідки".

А Велика Британія, Франція і Німеччина скасовують двосторонні угоди з Іраном у сфері авіасполучення. До того ж вони планують ввести нові санкції проти Тегерана у зв'язку з експортом і закупівлею Москвою іранських балістичних ракет.

Читайте також:
Для роботи моніторингових місій МАГАТЕ на українських АЕС Єврокомісія надає три мільйони євро
Зеленський вивів з-під санкцій більшість контрабандистів, – ЗМІ
В ЄС хочуть створити новий фонд військової допомоги Україні, щоб обійти вето Угорщини
Рада ЄС погодила Україні допомогу на 35 млрд євро