Втрати росіян: 6 7 2 8 5 0 (+1450)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.45
EUR
НБУ
44.96
Готівка
45.60

Для роботи моніторингових місій МАГАТЕ на українських АЕС Єврокомісія надає три мільйони євро

Ці гроші можуть бути використані зокрема і для місій на підстанціях, що є критичними для забезпечення роботи атомних електростанцій

Південноукраїнська АЕС

Джерело: відкриті джерела

Європейська комісія виділяє три мільйони євро для роботи моніторингових місій Міжнародного агентства з атомної енергії на атомних електростанціях України. Ці кошти можуть бути використані зокрема і для місій на підстанціях, що є критичними для забезпечення роботи АЕС, повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

Єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сімсон під час засідання Ради міністрів ЄС заявила, що гроші виділяють у межах Європейського інструменту міжнародного співробітництва у сфері ядерної безпеки.

"Російські атаки на підстанції, які є критично важливі для роботи українських АЕС, створюють серйозні загрози. Підтримуємо роботу місій МАГАТЕ на таких підстанціях і для забезпечення відповідних потреб виділяємо три мільйони євро", – сказала Сімсон.

Крім того, посадовиця наголосила, що Євросоюз підтримуватиме український енергосектор і надалі. Зокрема у підготовці та проходженні майбутньої зими.

Міністр енергетики України Герман Галущенко додав, що для балансування системи відіграватиме велику роль імпорт електроенергії. Очільник відомства сподівається на якнайшвидше ухвалення рішення щодо збільшення максимальної пропускної спроможності імпорту електроенергії з країн ЄС.

Новини за темою: МАГАТЕ закликає Росію негайно деокупувати ЗАЕС і повернути станцію під контроль України

Слід зауважити, що випадки фіксації російських беспілотників останнім часом кратно збільшилися, що може свідчити про підготовку РФ до ударів по українській ядерній інфраструктурі.

Так, "Енергоатом" надає інформацію про кожен такий факт відповідним установам для направлення Міністерством закордонних справ України ноти до Міжнародного агентства з атомної енергії та інформування вітчизняних і міжнародних організацій.

Читайте також:
ЄС покарав Іран за постачання озброєння до РФ: Санкції запроваджено проти фізичних та юридичних осіб
Для допомоги Україні Світовий банк створить спеціальний фонд
В ЄС хочуть створити новий фонд військової допомоги Україні, щоб обійти вето Угорщини
Рада ЄС погодила Україні допомогу на 35 млрд євро