Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Якщо Дональд Трамп стане президентом США, ми будемо працювати. Я цього не боюсь, – Зеленський

Глава держави заявив, що в України є потужні відносини з Республіканською партією
Президент України Володимир Зеленський
Джерело: скріншот

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не боїться, якщо новим очільником США стане Дональд Трамп. Про це він заявив на пресконференції.

"Президентства Трампа ми не можемо поки що з вами обговорювати, тому що обирають президента Сполучених Штатів Америки, слава Богу, їх народ, і ніякі інші народи на це не впливають. Друге, що стосується наших відносин з Республіканською партією, у нас двопартійна підтримка, і у нас є потужні відносини з Республіканською частиною Конгресу, і частиною політикуму Сполучених Штатів Америки", – пояснив президент.

Зеленський додав, що зустрічався з великою кількістю губернаторів, зокрема республіканців. З великою повагою, я не знаю, чи ви знаєте, чи чули або бачили, з великою повагою вони відносяться до України, до народу України, до наших воїнів, до мене.

"Я бачу, що відповідні відносини ми будемо розвивати в незалежності, який буде результат, а саме який буде вибір народу США в листопаді. Тому я тут загроз великих не бачу. Що стосується закінчення війни, яке бачення у потенціального президента чи одного з кандидатів на посаду президента Дональда Трампа, загальні речі мені зрозумілі. Я думаю, що якщо пан Дональд Трамп стане президентом, ми будемо працювати. Я цього не боюсь. Україна просто, ми в війні, ми емоційні, і коли є невизначеність, а дійсно республіканська партія вона різна, є такі меседжі, яких вони більш праві, або більш радикальні, напевно, але хочу вам сказати, більшість Республіканської партії підтримує Україну і народ України", – додав він.

Нагадаємо, нещодавно майже 20 демократів з Палати представників США публічно закликали президента Джо Байдена припинити боротьбу за посаду президента на виборах 2024 року.

Читайте також:
Гарріс планує зустріч із Зеленським у Вашингтоні наступного тижня
РФ поширювала фейкові відео, які дискредитують президентську кампанію Камали Гарріс
Сполучені Штати Америки вже ознайомлені з планом перемоги президента України Зеленського, – посол США в ООН
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, – Зеленський