Втрати росіян: 6 6 0 4 7 0 (+1250)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Вибори у Франції: Партія Ле Пен несподівано поступається лідерством лівим силам і коаліції Макрона

Жодна з партій не отримує абсолютної більшості в парламенті
Джерело: відкриті джерела

У Франції відбувся другий тур виборів до нижньої палати парламенту. За даними екзит-полу Ifop, перше місце отримує ультралівий "Новий народний фронт". Про це повідомляють BFM TV і Le Figaro.

Ліві сили можуть отримати від 180 до 215 місць у парламенті. На другому місці йде президентська коаліція Еммануеля Макрона зі 150–180 місцями. А партія Ле Пен "Національне об'єднання" – аж на третьому місці і може розраховувати лише на 120–150 мандатів.

скріншот

Важливо зазначити, що, згідно з попередніми результатами, жодна з цих трьох політичних сил не отримує абсолютної більшості в парламенті.

Представники "Нового народного фронту" вже закликали президента Макрона призначити прем'єр-міністром представника лівого блоку.

Тим часом глава держави закликав до "обережності", оскільки результати виборів не відповідають на запитання, "хто керуватиме" Францією, повідомляє видання AFP із посиланням на джерела.

Вибори у Франції 

Як відомо, перший тур виборів у Франції пройшов минулого тижня. "Національне об'єднання" Марін Ле Пен набирає 34% голосів. Друге місце дістається лівому союзу "Новий народний фронт" із 28,1%. Політична сила президента Еммануеля Макрона посідає третє місце з 20,3%.

Після першого туру вважалося, що ультраправі сили на чолі з Ле Пен гарантували собі перше місце.

Перемога "Національного об'єднання" могла б призвести до невизначеності щодо позиції Франції у російсько-українській війні. За даними медіа, Марін Ле Пен має історію проросійських настроїв. 

Що саме відбувається у політичній орбіті Франції та чого очікувати після виборів, читайте в нашому матеріалі.

Читайте також:
Франція відправляє в Україну 12 САУ Caesar
Захист України від кібератак з боку Росії посилять Канада і Франція
Суд звільнив Павла Дурова з-під варти
Франція також видала ордер на арешт брата Дурова, який є співзасновником Telegram