Втрати росіян: 6 5 0 6 4 0 (+1470)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40

Захист України від кібератак з боку Росії посилять Канада і Франція

Для цього Оттава і Париж схвалили відповідну декларацію

Фото ілюстративне

Джерело: скріншот

Канада і Франція ухвалили спільну декларацію про зміцнення партнерства в галузі оборони та безпеки і допоможуть Україні захищатися від кібератак Росії. Про це повідомляє пресслужба уряду Канади.

Погодження відбулося під час зустрічі в Оттаві прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо та президента Франції Еммануеля Макрона. Політики закликали працювати разом, щоб сприяти розвитку зміцненого партнерства у сфері оборони та безпеки.

Зокрема в декларації йдеться, що Збройні сили обох країн продовжуватимуть поглиблювати стратегічну співпрацю у сфері кіберзахисту на підтримку України через Талліннський механізм.

"Посилюватимемо співпрацю у сфері військової матеріальної підтримки України та у сфері навчання в межах "Рамштайну". Також Канада та Франція вже підготували десятки тисяч українських солдатів у межах операції UNIFIER та Військової місії ЄС EUMAM Ukraine. Наші Збройні сили продовжуватимуть поглиблювати стратегічну співпрацю у сфері кіберзахисту на підтримку України", – зазначено в документі.

Разом з тим лідери обох країн заявили, що сповнені рішучості зробити свій внесок у підтримку принципів Статуту ООН.

А ще – сприяти управлінню міжнародними кризами та конфліктами, "у тому числі в кібернетичній сфері та забезпечувати безпеку й оборону колективу членів НАТО".

Новини за темою: Хакери ГУР атакували низку російських компаній, причетних до війни в Україні

Раніше колишній начальник Департаменту кібербезпеки СБУ, бригадний генерал Ілля Вітюк зазначав, що російські хакерські угруповання, які неодноразово чинили кібератаки по Україні, пов’язують зі спецслужбами РФ. Їх ще називають АРТ-групи, які діють безпосередньо в штаті спецслужб.

А крім того що окупанти набирають і розширюють штат хакерських підрозділів у власних спецслужбах, ще проводять вербувальну та навчальну кампанії

Читайте також:
Трамп перед зустріччю з Зеленським зробив заяву про мир в Україні
Голові Центробанку РФ Набіулліній СБУ оголосила підозру
Байден очолить засідання "Рамштайну" на рівні лідерів держав
РФ тисне на кількох напрямках на фронті