Втрати орків: 4 7 4 2 6 0 (+860)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

В Україні запрацювала міжнародна платформа Find Refuge для допомоги переселенцям: Як нею скористатися

На сайті можна отримати й надати консультації з правових питань, допомогу під час пошуку житла і поради для працевлаштування
Ілюстративне фото
Джерело: Find Refuge

Українсько-британська IT-ініціатива Project Ukraine запустила міжнародну платформу Find Refuge для підтримки українців, які постраждали від війни, повідомили в Мінреінтеграції.

"Find Refuge – платформа, яка об’єднує тих, хто потребує допомоги, із тими, хто може допомогти. Ми згуртовуємо добровольців та організації для розв’язання різноманітних проблем людей, які опинились у складних життєвих обставинах, зокрема внаслідок війни", – йдеться на сайті платформи.

Відтак, на Find Refuge можна надати та отримати консультації з правових питань, допомогу під час пошуку житла, поради щодо працевлаштування, у сфері медицини чи освіти тощо.

Щоб отримати допомогу, потрібно зареєструватися на сайті та заповнити онлайн-форму. Далі запит потрапить до волонтера, який зможе розвязати питання.

Також на платформі волонтерами можуть зареєструватися люди, які мають знання та досвід у певній сфері.

Як працює Find Refuge

Надавачі та шукачі допомоги реєструються на порталі. Потенційні надавачі допомоги – волонтери – зазначають галузі, в яких готові це робити, та свою локацію.

Отримавши запит про допомогу, ми передаємо його компетентному волонтеру, який знаходиться у тому ж регіоні та здатен допомогти у розв’язанні проблеми. Відзначається, що на Find Refuge будь-яка особа, якщо вона потребує допомоги, може подати заявку.

Надання і отримання допомоги не залежить від того, чи перебуває людина в зоні бойових дій в Україні, чи є внутрішньо переміщеним громадянином, чи залишилася на окупованих територіях, чи виїхала за межі України та отримала тимчасовий захист.

Нині проєкт фокусується саме на ВПО та шукачах притулку. Але з часом планує розширити діяльність, щоб допомогу могли отримати всі, хто її потребує, констатували в міністерстві.

Також в Україні запустять програму E-Export Intensive для підтримки переселенців, ветеранів та підприємців, що постраждали через війну. Програма розрахована як на підприємців, які через війну вимушені перезапускати свій бізнес, так і на переселенців та ветеранів, які раніше не вели бізнес, але хотіли б розпочати власну справу. А також в найкоротші строки відкрити магазин, здійснити перші продажі на таких платформах, як eBay, Etsy, Amazon, Shopify.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України також дозволив українцям пересилати поштою документи, що засвідчують особу, у тому числі й паспорт як всередині країни, так і за кордон. 

Читайте також:
У Росії до 25 років в'язниці засудили українця, звинувативши його в підпалі залізничного обладнання
У Німеччині росіянин вбив двох українських військових. Оновлено
Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – "Нафтогаз"
Консульства призупинили надавати послуги чоловікам призовного віку. МЗС обіцяє, що скоро розʼяснить подальший порядок роботи