Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

МВС Росії оголосило в розшук Зеленського, Порошенка і генерала ЗСУ: У МЗС України вже відреагували

Окупанти розшукують українських політиків за статтями кримінального кодексу

Зеленський, Порошенко, Павлюк

Джерело: UWN

Міністерство внутрішніх справ Росії оголосило в розшук президента України Володимира Зеленського, ексглаву держави Петра Порошенка та командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Павлюка. На це звернули увагу російські ЗМІ.

Повідомляється, що МВС РФ оголосило в розшук усіх трьох українців "за статтею КК". За якою саме – не уточнюється.

У МЗС України відреагували

Оголошення президента України Володимира Зеленського в розшук міністерством внутрішніх справ РФ є "свідченням відчаю" російської державної машини, заявили в Міністерстві закордонних справ.

"Російські повідомлення про нібито оголошення МВС РФ у розшук президента України Володимира Зеленського є свідченням відчаю російського державного апарату та пропаганди, які не знають, який ще новинний привід вигадати для привертання уваги", – йдеться в заяві відомства.

Водночас в українському МЗС нагадали, що, на відміну від "нікчемних російських оголошень", ордер Міжнародного кримінального суду на арешт російського диктатора Володимира Путіна є цілком реальним і підлягає виконанню у 123 державах світу.

На розшук українського президента також відреагував його прессекретар Сергій Нікіфоров у коментарі "РБК-Україна". Він порадив росіянам пошукати "здоровий глузд".

Варто нагадати, що раніше російське міністерство внутрішніх справ оголосило в розшук тодішнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та Олександра Сирського, який став головкомом відносно недавно.

При цьому поки російська влада займається псевдопереслідуванням українських високопосадовців, сам президент Росії оголошений у міжнародний розшук в рамках підозри у відповідальності за воєнний злочин у вигляді незаконної депортації населення (дітей) і незаконного переміщення населення (дітей) з окупованих територій України до Росії.

Читайте також:
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам
У Росії немає стільки сил, як на початку вторгнення, щоб повторити наступ на Київ, - Зеленський
Вилучення транспорту, нові умови для відстрочки та консульських послуг: Закон про мобілізацію набув чинності
Про євреїв та релігію на війні, "ждунів" та "капеланські" реформи. Розмова з першим рабином в ЗСУ Давидом Мільманом