Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

У Росії до 25 років в'язниці засудили українця, звинувативши його в підпалі залізничного обладнання

46-річного уродженця Харківської області визнано винним одразу за кількома статтями
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

У Росії суд засудив громадянина України Сергія Кармазіна до 25 років позбавлення волі та штрафу (приблизно 300 тисяч гривень) у справі про підпал на залізниці неподалік від Москви. Про це повідомляють правозахисники проєкту "Зони солідарності".

Згідно з вироком суду, перші шість років терміну він має провести у в'язниці, решту 19 – у колонії суворого режиму. Вирок було ухвалено ще 28 березня, але пресслужба суду не повідомила про нього.

46-річного уродженця Харківської області визнано винним за статтями про шпигунство, навчання диверсійної діяльності, навчання терористичної діяльності, готування до виготовлення вибухових речовин, готування до теракту, участь у диверсійному і терористичному співтоваристві.

Українця затримали в лютому 2023 року. У підсумку ФСБ Росії звинуватила його в підпалі залізничного обладнання на перегоні між станціями Кутузовська і Весняна в Московській області.

Новини за темою: 120 років ув'язнення на п'ятьох азовців: Кого з військових ЗСУ окупанти незаконно засудили з початку листопада

Після затримання Кармазіна спецслужба випустила відеоролик, на якому чоловік, обличчя якого не видно, представляється уродженцем Харківської області. Він стверджує, що в листопаді 2022 року виїхав на заробітки до Польщі, де нібито "був завербований співробітниками спецслужб Польщі та СБУ". Після цього він нібито поїхав до Латвії, звідки його місцеві спецслужби під виглядом біженця відправили в Росію.

СБУ своєю чергою заперечує інформацію про співпрацю з Кармазіним. Представники спецслужби заявили, що він перебуває у списку військовополонених та осіб, незаконно позбавлених волі внаслідок вторгнення Росії в Україну.

Раніше ми писали, що українець Костянтин Ширінг, якого незаконно звинуватили у "шпигунстві", помер у російській в'язниці.

Читайте також:
РФ почала наступ раніше запланованих термінів і розширила зону боїв майже на 70 км, – Сирський
Зеленський про захист Харківщини: РФ не дійшла до основних ліній оборони
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри