Втрати росіян: 6 7 4 2 7 0 (+1420)
USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50

В Україні тестують полегшену модель бронежилета

Вага нового бронежилета складатиме від 7,5 до 12 кг
Нова модель бронежилета
Джерело: Міністерство оборони України

Міністерство оборони України проводить лабораторні дослідження нової полегшеної моделі бронежилета. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Бронежилет вже пройшов випробування у школі розвідки Десантно-штурмових військ ЗСУ та отримав позитивні відгуки. Наразі триває останній етап – лабораторні випробування.

Зазначається, що він відрізняється легкістю конструкції, мобільністю та зручністю для виконання маневрених дій під час штурмових і спеціальних операцій.

Новий бронежилет виготовлено з посилених керамокомпозитних матеріалів, що забезпечує захист 6-го класу. Є розміри від S до XL у двох комплектаціях з вагою від 7,5 кг до 12 кг. Для порівняння: у модульних моделях вага з 10,5 кг до 17,5 кг.

Міністерство оборони України

Міністерство оборони України

Крім того, цю амуніцію можна швидко скинути та укомплектувати додатковими елементами: захистом шиї та плечей, плечовими накладками, захистом паху, тактичним розвантажувальним ременем, захистом куприка, стегон та елементами для забезпечення плавучості.

А для жінок ще передбачені спеціальні анатомічні накладки.

Також там є окремі кишені для м’якого і жорсткого балістичного захисту та знімні демпферні вкладки. Після завершення лабораторних випробувань бронежилет буде передано на забезпечення ЗСУ.

Бронежилети для жінок

Нагадаємо, що у грудні 2023 року в Міноборони сертифікували перший бронежилет для жінок.

"Жіночий" варіант для зручності передбачає вигнуту назовні бронеплиту, звужені плечі та розширений низ. За іншими параметрами бронежилет, вага якого становить від 10,5 кг залежно від розміру і комплектації, не відрізняється від затвердженого раніше загальновійськового бронежилета.

Читайте також:
Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта
Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт
Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА
Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів