Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

В Україні працюють над новою морською стратегією

Війна змінила розстановку сил у всьому нашому Чорноморському регіоні, наголошує президент Зеленський
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

В Україні нині працюють над новою стратегією для держави на морі – Українською морською стратегією. Її анонсував президент Володимир Зеленський під час чергового вечірнього звернення.

Він наголошує, що війна змінила розстановку сил у всьому нашому Чорноморському регіоні. Тож у новій стратегії закріпляться інтереси країни, будуть враховані нові технологічні можливості та нові відносини з партнерами. А от для росіян місця в Чорноморському регіоні не знайдеться, переконаний Зеленський.

"Працюємо над новою стратегією для нашої держави на морі – Українською морською стратегією. Незабаром ця стратегія буде затверджена на РНБО – зараз триває фіналізація її пунктів. Весь російський флот у цій акваторії більше ніколи не буде домінувати", – сказав він.

Російських кораблів дедалі меншає

Щодо кількості російських кораблів, які вже ніколи не вийдуть в море, то нам є чим похизуватися. Ще на початку цієї весни речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук говорив, що українські військові знищили третину з 80 військових кораблів Чорноморського флоту РФ, "досить багато" пошкодили. 

Лише з початку 2024 року спецпідрозділ Group 13 за допомогою ударних морських дронів Magura V5 вже знищив ракетний корабель "Івановець", великий десантний корабель "Цезар Куніков" корвет "Сергій Котов" швидкісний патрульний катер "Манґуст". І, звісно ж, цей перелік не повний.

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід